Weekoverzicht Webanalisten.nl (19): De vrijdag van Marktplein DM (deel 1)

Weekoverzicht Webanalisten.nl (19): De vrijdag van Marktplein DM (deel 1)

Webanalisten zoeken websiteWekelijks geeft Webanalisten.nl hier op Marketingfacts.nl een samenvatting van het belangrijkste nieuws op haar website. Webanalisten.nl bevat informatie en praktijktips uit de webanalyse en marketing optimalisatie wereld. Webanalisten.nl informeert je niet over hoe je bezoekers naar je website krijgt, maar juist hoe je zorgt dat je (meer) waarde uit het bezoek haalt! Door deze wekelijkse samenvatting blijf je ook via Marketingfacts.nl op de hoogte.

Deze week:

  • De vrijdag van Marktplein DM (deel 1)
  • Google Analytics: nu met notities!
  • Verwelkom bezoekers op basis van herkomst?

De vrijdag van Marktplein DM (deel 1)
Vincent van Scherpenseel bezocht namens Webanalisten.nl MarktpleinDM en stelde enkele sprekers vragen van onze lezers. In het eerste deel van zijn verslag behandelt Vincent de presentaties van Maarten Sambre van WebTrends (over Ad Director) en Juliette van Balen, advocaat bij DDMA (over privacy op internet). Lees het verslag en de Q & A’s.

Google Analytics: nu met notities!
Justin Cutroni blogde over een nieuwe tool voor Google Analytics die ze bij Epikone ontwikkeld hebben, genaamd GA Notes. Deze Firefox extensie maakt het mogelijk om notities over campagnes en dergelijke toe te voegen op die ene plaats waar je het nodig hebt: in Google Analytics zelf. Een erg nuttige tool, zeker als je met meerdere mensen een Google Analytics account beheert!

Verwelkom bezoekers op basis van herkomst?
Afgelopen week was Ton Wesseling op zoek naar een plugin voor Wordpress om bezoekers van artikelen via Google extra te wijzen op onze rss feed. De plugin die Ton vond “WP Greet Box” voldoet aan deze wens, maar gaat ook nog een stap verder. Elke nieuwe bezoeker kan op basis van de domeinnaam van herkomst een specifieke boodschap krijgen. Een bezoeker van een sociaal nieuwsplatform kun je de stemknop van het betreffende platform laten zien. Een bezoeker van een social bookmarkplatform kun je wijzen op jouw overige bookmarks binnen dat platform en bezoekers vanaf een microblog kun je laten zien hoe ze lid kunnen worden van jouw microblog. Ton bespreekt de functionaliteit en toont de voordelen.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.