Nominaties Dutch Game Awards bekend

Nominaties Dutch Game Awards bekend

{title}De nominaties voor de eerste Dutch Game Awards zijn gisteren bekend gemaakt. ‘De Dutch Game Awards zijn een erkenning van de creativiteit, het vakmanschap en het zakelijk inzicht van de Nederlandse gameontwikkelaars,’ zo meldt ons het persbericht. De prijzen zullen worden uitgereikt aan gamebedrijven maar ook aan zelfstandige developers. Criterium daarbij is, dat ze zich (inter)nationaal onderscheiden hebben. Uit meer dan 60 aanmeldingen van 40 bedrijven is door een jury een selectie gemaakt.

Tijdens het congres Game in the City op 6 en 7 november in Amersfoort worden de Awards uitgereikt. ‘De jury was blij verrast met het aantal en vooral de grote verscheidenheid van de inzendingen, wat naar onze mening een duidelijke afspiegeling is van de grote stappen die de Nederlandse games industrie de afgelopen jaren heeft gezet. Ook het aantal games dat internationaal een rol begint te spelen groeit gestaag. Wel ligt met name hier nog een uitdaging. We hopen volgend jaar nog meer van dit soort kwaliteitstitels tegemoet te zien die de concurrentiepositie van de Nederlandse industrie verder zal verbeteren,’ zegt juryvoorzitter Martin de Ronde.

De genomineerden voor de Dutch Game Awards zijn:

Best PC/Console Game
My Horse and Me – W!Games
Overlord - Triumph Studios
Toki Tori – Two Tribes

Best Mobile/ Handheld Game
Circular Assault – Not The Fly Mobile Entertainment
Dragon Hunters – Engine Software
Stratego – Games Factory Online / Triangle Studios

Best Online Game
ERU Redcross – I Sioux / Youda Games
Governor of Poker – I Sioux / Youda Games
Shoppingmania - Fantazm

Best Advergame
ERU Redcross – I Sioux / Youda Games
Gastons Groene Prijzenspel - Mediamonks
Skydiver- Sticky Studios BV

Best Serious Game
Sharkworld - Ranj
Ship Simulator - Vstep
Tech Ed - Ranj

Best Original Game Design
Circular Assault – Not The Fly Mobile Entertainment
Extragon - GAMEDIA
Overlord – Triumph Studios

Best Visual Design
Overlord – Triumph Studios
Medical Investigators – Little Chicken
Toki Tori – Two Tribes

In de jury van de Dutch Game Awards zitten Erik T’Sas (Bestuurslid BGin, CEO Khaeon), Martin de Ronde (o.a. CEO OneBigGame.org, Founder LostBoys Games / Guerrilla Games), Matthijs Dierckx Kuijper (Uitgeverij het Redactielokaal, uitgever van Controle) en Reinout te Brake (voormalig group-strategist SPILL GROUP, thans oprichter MMO LIFE). Monique van Dusseldorp (o.a. Program Director Picnic, bestuurslid van de omroep NPS, Commissaris bij Kenniswijk), heeft een adviserende rol gehad bij het formuleren van de aanpak.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 6 reacties op dit artikel

 • Dit zijn allemaal Nederlandse bedrijven die op de nationale en internationale game-markt opereren? Ik mis bijvoorbeeld een Guerilla die met Killzone op de PlayStation furore gemaakt heeft. Of was het zo dat alle mogelijke nominaties en winnaars zichzelf moesten aanmelden?

  geplaatst op
 • @Bas Vecht: Killzone 1 is alweer een game van enkele jaren geleden. Killzone 2 is nog niet klaar en verschijnt pas in 2009. Ik vermoed dat Overlord in de prijzen gaat vallen. Leuk ook om te zien dat Stratego een nominatie heeft. Die game hebben we met Ubisoft binnen Europa uitgegeven :)

  geplaatst op
 • Beste Bas,

  Dat was in 2004, en de PSP-versie (die niet zo "baanbrekend" was) volgens mij 2006.
  Ik ga er vanuit dat je dan niet meer mee doet voor een prijs in 2008.

  Maar ik kan het mis hebben.

  EDIT: Cem was mij voor.

  geplaatst op
 • Bovendien zit Guerilla in de jury.

  geplaatst op
 • Duidelijk. Ik ging er vanuit dat 'Criterium daarbij is, dat ze zich (inter)nationaal onderscheiden hebben.', zonder dat daar een jaartal aan gekoppeld was inhield dat het niet alleen over 2008 ging. My bad.

  geplaatst op
 • Het Tvents team is aanwezig tijdens Gama in the City. Zij zullen de online verslaglegging doen van dit event.
  check http://www.tvents.nl voor ondermeer video´s, blogs, interviews en foto´s.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.