Marktplaats rondom koken haalt 7 miljoen dollar op

Marktplaats rondom koken haalt 7 miljoen dollar op

De website Cooking.com, een soort marktplaats annex webshop rondom koken, heeft 7 miljoen dollar opgehaald. Ik bekeek de site en stel vast dat het in feite een webwinkel is voor apparaten die te maken hebben met koken. Daarnaast bevat de site kooknieuws, kooktips, recepten en een groot kookforum. Met het geld zou de site bepaalde ‘sociale’ features willen toevoegen om hem meer te laten leven.

Het is immers bijna een garantie voor een enorme stijging in waardering van een internetbedrijf als er ook maar ‘iets’ met een sociaal netwerk wordt gedaan. Nu is de site nog vrij statisch, op het forum na. Echter, ook dat forum ziet er zeer simpel uit. Kortom: een sociaal netwerk, waarbij mensen die kookspullen kopen kunnen communiceren over alles wat met koken te maken heeft, is een uitstekende aanvulling op Cooking.com.

Investering van Starbucks

Een van de investeerders is een directielid bij Starbucks. Daarnaast doen Clearstone Venture Partners, Idealab, Azure Capital en Weldon Oven mee. Het is alweer de vijfde ronde financiering van het bedrijf.

Gisteravond nog contact gehad met Marco Derksen over dit nieuws. Hij is mede-initiatiefnemer van Foodlog.nl, een goed bezocht weblog met artikelen over koken en lekker eten. Hij zou als geen ander geschikt zijn om de mensen achter cooking.com te helpen bij het creëren van het sociale netwerk en terloops Foodlog.nl te verkopen.

Update: Na de overname van Cooking.com door Target in 2013 werd het domein al vrij snel uit de lucht gehaald. De website bestaat dus niet meer. 

Marktplaats rondom koken haalt 7 miljoen dollar op

Credits afbeelding: Unsplash.com, licentie: CC BY-NC-ND (Niet-commercieel hergebruik)

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • @Jeroen: foodlog.nl is wel iets meer dan een weblog over koken en lekker eten ;-) Maar even los daarvan, food is wel booming dus de belangstelling van de investeerders snap ik wel. Maar 7 miljoen dollar voor een relatief platte site vind ik erg veel.

  geplaatst op
 • Jeroen, ik ben bang dat foodlog.nl door z'n content voorlopig onverkoopbaar is. Ik vermoed dat de onverbloemde kijkjes achter de schermen de site aantrekkelijk maken. Ook voor adverteerders van echt goeie producten. De rest kan dan terecht op dit soort platte advertentieportals.


  Wat een geld zeg! Toch een foutje gemaakt geloof ik ;-)

  geplaatst op
 • Dick, je bent veel te eerlijk ;)

  Maar: als er (meer) goede adverteerders komen, wordt foodlog vanzelf een interessant object om te kopen voor diverse partijen. En anders kun je altijd nog - net als cooking.com - keukenspullen gaan verkopen.

  geplaatst op
 • Weet je, Jeroen, stiekum denk ik dat foodlog.nl heel aantrekkelijk is omdat het de onzin uitfiltert. Dat moet een verademing zijn voor consumenten. Gelukkig zijn er nog maar weinig die dat geheim snappen. Daarom praten we er nooit over ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.