Schrijf je nu in voor de Marketingfacts Euro 2008 Manager!

Schrijf je nu in voor de Marketingfacts Euro 2008 Manager!

{title}

Het EK staat voor de deur, het belooft een schitterende voetbalzomer te worden. Voor de bloggers én natuurlijk voor alle de bezoekers van Marketingfacts hebben we in samenwerking met JWE new media solutions, een poule opgezet. Deze M! Euromanager 2008 is inmiddels online te vinden. Uiteraard wordt de winnaar op Marketingfacts bekend gemaakt. En over winnen gesproken: de geluksvogel (of briljante voetbalkenner, zo je wilt) die de meeste uitslagen goed heeft voorspeld, wint een toegangskaart voor PICNIC ‘08. De nummer twee wint twee tickets voor een schitterende ballonvaart (aangeboden door: GreetZZ Ballonvaarten). En voor de nummer drie hebben we een mooie troostprijs in petto.

Jan Willem Eshuis over het concept: ‘Met de Euro 2008 Manager kunnen bedrijven en organisaties op een snelle en effectieve manier een bedrijfspoule inrichten voor hun personeel voor het EK 2008. Het systeem is overzichtelijk en kent vele mogelijkheden. Alle voorspellingen van de individuele medewerkers, de officiële uitslagen en andere wetenswaardigheden staan op één centrale plaats en worden professioneel ondersteund.’ Kortom: een kind kan de was doen. Ga naar de site van M! Euromanager 2008 en doe gratis mee!

De Euro 2008 Manager is verder uitstekend in te zetten als marketinggereedschap voor bestaande relaties. Want, bedrijven kunnen de eigen EK Poule organiseren en laten aanpassen in hun eigen huisstijl. Net zoals JWE dat voor Marketingfactskunt heeft gedaan. Bedrijven kunnen hun relaties op de hoogte houden van de actuele standen en bijzonderheden van de gespeelde wedstrijden per sms of e-mail.

Aan jou de schone maar zeer moeilijke taak, om de uitslagen van alle wedstrijden goed te voorspellen. Tot 06 juni 12.00 uur heb je de kans om je voorspellingen naar eigen goeddunken tussentijds nog aan te passen. Als het toernooi van start is gegaan, heb je de mogelijkheid om de actuele stand te bekijken. Lees hier meer over de spelregels.

In ieder geval veel plezier en succes!

Marco Derksen, Matthijs van den Broek & Jan Willem Eshuis


Geplaatst in

DelenEr zijn 51 reacties op dit artikel

 • I'm in, moet alleen nog wel even nadenken over de voorspellingen zelf. Vrees dat Nederland eerste ronde al niet overleefd!

  geplaatst op
 • Rusland wordt bij mij Europees kampioen, maar dat terzijde.

  Technisch vind ik het een matig geheel als ik eerlijk ben. Als je de poule voorspellingen hebt gedaan behoort zo'n systeem gewoon meteen door te kunnen rekenen wat de uitslagen dan zijn en wie tegen wie speelt. Maar dat moet je hier opnieuw zelf invullen. En natuurlijk kan je dan het argument nemen dat mensen breed inzetten en gokken op andere uitslagen dan de uitslagen, maar dat kan je dan aanpasbaar maken. Nu weet je niet eens welke wedstrijd bij welke poule hoort (wie is winnaar, wie is verliezer, je kan het bedenken, maar het staat er niet). Dat zou gewoon (eventueel aanpasbaar dus) ingevuld kunnen worden).

  Idem van aantal doelpunten, kan je zo berekenen en dan wederom eventueel laten aanpassen. Ik vind het technisch geen hoogstandje, het is een pure online variant van de oude kranten poules, waarbij de beschikbare technologie totaal niet is gebruikt voor een prettigere user experiance als ik eerlijk ben.

  geplaatst op
 • Gewoon een vraag vanuit interesse, in hoeverre komt hier de wet op de kansspelen om de hoek kijken en zou je wellicht over de eerste prijs belasting moeten betalen (aangezien de vrijstelling tot eur. 454 gaat). Ik ben altijd namelijk benieuwd hoe de online publieke pouls zich verhouden tot de bedrijfskantinepouls (besloten en offline dus).

  geplaatst op
 • Erg leuk, ik doe mee. Wacht alleen nog een paar dagen, misschien komen er nog belangrijke blessures. Succes allen

  geplaatst op
 • @ rick
  Als je de wet erbij pakt, valt dit zeer waarschijnlijk onder de Wet op kansspelen en is er dus eigenlijk een vergunning vereist.

  geplaatst op
 • Ik doe mee, sluit me alleen bij de wachtrij aan. Selecties afwachten, denken over hoe en wat. Leuk initiatief!

  geplaatst op
 • @Rick: goed punt en eerlijk gezegd niet over nagedacht. Mocht het nodig zijn dan betalen we die belasting gewoon; geen punt.

  geplaatst op
 • Ja dit mag dus eigenlijk niet. Niet om lullig te doen, maar ik liep zelf ook tegen deze problemen op:

  Voetbalpoule
  Een voetbalpoule voldoet aan de definitie van een sportprijsvraag. In beginsel is daarom uitsluitend de Stichting de Nationale Sporttotalisator gerechtigd tot het organiseren van een voetbalpoule. De Wet op de kansspelen is echter niet van toepassing op voetbalpoules die noch voor het publiek zijn opengesteld, noch bedrijfsmatig worden georganiseerd. Het opzetten van een voetbalpoule is daarom wél toegestaan wanneer dit plaatsvindt in daadwerkelijk besloten kring, bijvoorbeeld binnen het eigen gezin of binnen een organisatie waar alleen medewerkers van de desbetreffende organisatie aan kunnen meedoen. Van het bedrijfsmatig organiseren van kansspelen is sprake wanneer op geregelde, stelselmatige en grootschalige wijze gelegenheid wordt gegeven.

  Zie ook http://www.justitie.nl/onderwerpen/opsporing_en_handhaving/kansspelen/sportprijsvragen/

  geplaatst op
 • @Martin: zoals gezegd, mocht er belasting over betaald moeten worden dan doen we dat gewoon. Verder, we doen het in gesloten kring. Alleen lezers van marketingfacts mogen meedoen ;-)

  geplaatst op
 • "Alleen lezers van Marketingfacts mogen meedoen".

  @Marco: Lastig. Moet onze advocaat de rechter gaan overtuigen dat heus niet IEDEREEN Marketingfacts leest... ;-)

  geplaatst op
 • Nog meer van justitie.nl:

  (...) Overtreding van artikel 1 van de Wet op de kansspelen is een economisch delict in de zin van de Wet op de economische delicten. Dit betekent dat een overtreding met een straf wordt bedreigd. Inmiddels is een groot aantal aanbieders en tussenpersonen met de overtreding van artikel 1 van de Wet op de kansspelen geconfronteerd. (...)

  geplaatst op
 • Leuk idee, ik doe mee. Eens kijken of ik 2006 kan herhalen..

  geplaatst op
 • LOL @matthijs, terwijl jij als content manager en sales director de wereld ervan probeert te overtuigen dat IEDEREEN marketingfacts leest ;)

  geplaatst op
 • Marco,

  Volgens mij heeft Martin gelijk en mag dit eigenlijk niet. Het feit dat je de belasting zal betalen is denk ik niet relevant. Ik ben geen jurist, maar heb in het verleden wel de Stichting Nationale Sporttalisator (o.a. Toto) gewerkt. Bij mijn weten hebben die nog steeds het alleenrecht op organisatie van dit soort poules.

  Het feit dat in de spelregels structureel over Toto uitslagen wordt gesproken doet vermoeden dat die de organisatie doet. Het zou mij niet verbazen als je hier nog iets van hoort.

  Wel een leuk initiatief natuurlijk. Ik zal ook eens een gokje wagen :-)

  geplaatst op
 • Volgens mij vergeten de heren hier iets: de wet op kansspelen gaat enkel op wanneer er geld wordt ingezet. Of mag je ook geen prijzen weggeven?

  Overigens kan je dit Marco eenvoudigweg omzeilen door er een kennis element aan toe te voegen. Eén vraag (b.v. wie scoore 3 keer tegen Engeland op het EK van '88) en het is een kenniskwis waardoor de winnaar niet op basis van kans, maar kennis wordt gekozen. Of zoiets in ieder geval, dan valt het er niet onder.

  Het is namelijk geen kwestie van belasting betalen, je mag gewoon niets weggeven, je hebt geen vergunning. Overigens, en dat is bijzonder natuurlijk, zijn er veel poules zoals die van het AD of de jaarlijkse tour wedstrijden met prijzen en dat mag altijd wel.

  geplaatst op
 • Leuk om te zien dat aantal aanmeldingen lekker doorloopt. Vwb de juridische aspecten, laten we er maar een leuke case van maken. Is volgens mij iets dat meerdere partijen vergeten. Wat mag nu wel en niet. Wie wil dit oppakken en er een artikel over schrijven?

  geplaatst op
 • echt te jammer dat de kwartfinales niet automatisch worden doorberekend. Lijkt me een kleine moeite om dit te implementeren. Verder staat er (bij de kwartfinales) na 90! minuten , dus exclusief extra tijd, penalties etc??

  geplaatst op
 • @Bastiaan: ik geloof dat Jan Willem hier nog op terug komt en hem kennende zal hij dat ook nog wel aanpassen!

  geplaatst op
 • Leuk zo'n poule! Ik heb hem ingevuld en uiteraard wordt Nederland gewoon Europees kampioen! Waarom: In het seizioen '87-'88 werd PSV kampioen, Ajax 2e en Feyenoord 6e en behaalde Twente Europees voetbal... daarom dus!.

  @Jan Willem: Succes met de manager!

  geplaatst op
 • Leuk initiatief, maar aangezien ik al mee ga doen met EK Voetbalmanager, sla ik deze over. Het voorspellen van uitslagen kan leuk zijn, maar ik hou meer van een "management" game, waarbij je zelf een team samenstelt met spelers en op basis van de prestaties van de spelers (winst/verlies, assist, gele/rode kaart, goal) punten krijgt en vervolgens in een ranglijst komt. Je kunt met vrienden onderling dan ook een eigen poule maken. Zeer verslavend en erg leuk dus :)

  geplaatst op
 • @Cem: Ik zou, als ik jou was, lekker de voorspelling voor de EK Voetbalmanager kopieren. Of je moet een hekel hebben aan PICNIC en aan ballonvaarten. Dán snap ik het ;-)

  geplaatst op
 • @Matthijs: met EK voetbalmanager doe je geen voorspellingen van de uitslag, maar richt je alle focus op de prestatie van de spelers en het samenstellen van een team met een bepaald budget. Je kunt dus niet allemaal sterspelers in je team stoppen, want dat ga je dan niet redden met je budget. Als er ook uitslagen in het spel waren, dan had ik dat natuurlijk graag 1 op 1 gekopieerd naar de MF Euro 2008 manager :)

  geplaatst op
 • @Cem: aha, nee snap ik. Maar ik vind tóch dat je mee moet doen!

  geplaatst op
 • @Bas van de Haterd: je hebt helemaal gelijk. De aanpassingen c.q. techniek die je beschrijft zijn we op dit moment aan het implementeren. Zodra deze (zoals kwartfinales op basis van poule stand en aantal doelpunten) automatisch worden doorberekend (morgen aangepast) ontvang je hierover een e-mail.

  Mocht je nog andere suggesties hebben dan hoor ik het natuurlijk graag.

  geplaatst op
 • @Bas van de Haterd: Ik bedoel natuurlijk dat je, zodra deze wijziging is geimplementeerd hierover een bericht ontvangt.

  geplaatst op
 • Leuker kunnen we het niet maken. Ook de belastingdienst heeft intern een poule, zouden ze daar ook belasting over betalen ;-)

  geplaatst op
 • Leuk, Frankrijk wint bij mij, ben benieuwd.

  geplaatst op
 • veiligheidshalve had ik nog maar tot aan de poulewedstrijden ingevuld, maar na de 3-0 van gisteren is er sprake van voortschrijdend inzicht, ik kan echter niet inloggen met mijn aangemaakte account

  geplaatst op
 • Mij lukt 't ook niet om in te loggen, krijg alleen een grasveld te zien...

  geplaatst op
 • Beste Vincent/Bruna (en wellicht anderen).

  We hebben problemen gehad met één van onze servers. Onze excuses voor dit ongemak. We hebben dit probleem inmiddels opgelost dus je zou als het goed is weer moeten kunnen inloggen om je voorspelling aan te passen.

  Groet,

  JW Eshuis

  geplaatst op
 • Leuk! Automatisch doorrekenen van de poulewedstrijden en wat gelijke spelen in de kwartfinales en halve finales leveren bij mij toch wel een verrassende finale op.

  geplaatst op
 • Wanneer wordt de Euro 2008 manager bijgewerkt? Ik zie dat ik nog steeds mijn standen kan bijwerken.... Nu heeft iedereen de kans om de eindstand van de 1e wedstrijd ingevullen. Zal wel niet de bedoeling zijn? Komt er ook nog een link op de homepage van MF naar de manager? Is wellicht wel zo handig.

  geplaatst op
 • Pfff...twee uur na het einde van de eerste wedstrijd - "Na de 1e wedstrijd van het EK 2008 kun je hier de ranglijst zien met alle deelnemers aan de Euro 2008 Manager van Marketingfacts."

  Profi, hoor!

  geplaatst op
 • @Peter: ik weet dat Jan Willem druk is in Hilversum om bij NOS alles goed te laten verlopen maar ik heb 'm een emailtje gestuurd. Ik hoop dat hij snel de resultaten kan verwerken!

  geplaatst op
 • Hmmm, ik geloof dat hij niet aan het werken is maar aan het golfen. Nu maar hopen dat het niet al te gezellig is op de golfbaan ;-)

  geplaatst op
 • Hmm...de punten van de eerste wedstrijd zijn inmiddels overschreven met de tweede, lijkt het. Kan mezelf ook niet terugvinden...

  JW zal het toch niet allemaal in zijn eentje doen? Anyway - "Kortom: een kind kan de was doen."? Ik moet gelijk aan die reclame van Lassie denken...

  geplaatst op
 • Tja, golfen of de EK MF poule bijwerken waarmee je op de kaart zet bij de interactieve marketeers van Nederland... Ik zou het wel weten ;-)

  geplaatst op
 • Eh...dat golfen was gisteren. Niet dat het veel verschil maakt... ;-)

  geplaatst op
 • Tussenstanden zijn hier te vinden:
  http://marketingfacts.euro2008manager.nl/ranglijst/

  geplaatst op
 • Toch leuk om te zien dat ik in de top 10 sta ;-) Ik geniet er nog maar even van.....

  geplaatst op
 • Het gaat bij de Telesport/Hyves poule trouwens ook goed mis - er staan mensen op 0 punten terwijl ze bijvoorbeeld wel Portugal-Turkije helemaal goed voorspeld hebben...

  geplaatst op
 • En zojuist is Oostenrijk-Kroatie binnen een minuut bijgewerkt - pluimpje voor JWE, ga zo door! :o)

  geplaatst op
 • @Peter: ik zei je toch, gisteren was JWE gewoon druk (en jij wat te snel).

  Minder is dat ik nog maar 9 punten heb en daarmee op de 88ste plaats sta :(

  geplaatst op
 • @peter je had gelijk. Uitslag hoort er sneller te zijn. Gisteren zat ik in Hilversum voor laatste puntjes op de ï bij NOS EK site (met live realtime statistieken zoals balbezit, gele kaarten, opstelling, acties enz...) dus vandaar de traagheid.

  Als bent ingelogd op de manager zie je nu bij de ranglijst je eigen positie en punten. Tevens zie je onder punten (submenu) hoeveel punten je per wedstrijd hebt gehaald.

  geplaatst op
 • Vooralsnog alle toto-uitslagen goed; helaas levert dat nog te weinig punten, in de lijst sta ik nu op plek 89!

  geplaatst op
 • @ JW
  Uiteraard heb ik weer eens een wachtwoord gebruikt dat ik niet kon onthouden. Ik zie op de website ook geen mogelijkheid die op te vragen. Hoe kom ik nu achter mijn wachtwoord?

  geplaatst op
 • Wie had er in vredesnaam de magistrale 4-1 van Nederland gisteren goed? Is er iemand geweest die durfde te voorspellen? Ik ben benieuwd. Maar wat een spel zeg.

  @Marco: ik heb nu nummertje 89 van je overgenomen ;-)

  geplaatst op
 • @Mark: ik ga niet eens meer kijken, ik bungel waarschijnlijk ergens onderin nu :(

  geplaatst op
 • Hmm ik sta nu 17e, maar ga weinig punten meer pakken ben ik bang. Anyway.. komt er nog een tourpoule?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.