Koninginnedag 2008: Flickrparade en inhakers

Koninginnedag 2008: Flickrparade en inhakers

Hier op Marketingfacts bestaat een inmiddels jarenlange traditie van postings op Koninginnedag. Was de posting van Marco op Koninginnedag in 2004 nog wat summier, sinds 2005 volgen we traditiegetrouw elk jaar de ‘Flickr-parade’ op Koninginnedag, oftewel de nieuwe foto’s op Flickr met de tags Koninginnenacht, Koninginnedag en Queensday. In 2006 werden er ruim 2.600 foto’s met de tag Koninginnedag toegevoegd, in totaal zijn er nu onder de tag koninginnedag 17,627 foto’s gepost op Flickr.

Erik van Roekel vroeg zich vorig jaar af: ‘Benieuwd waar we met het mooie weer en de toegenomen populariteit van Flickr dit jaar op gaan uitkomen.’ Écht mooi weer, dat wordt hem niet vandaag. Maar Nederlanders kunnen ook heel goed pret maken als het regent. Mocht je een mooie foto van Koninginnedag 2008 spotten, zet hem hieronder in de reacties! Na de klik nog een (kort) lijstje met inhakers:

Leuke inhakers

1) TBWA

‘Je hebt inhakers en je hebt inhakers’, schrijft Adfoblog. TBWA/Neboko maakte voor Ikea een Koninginnedagkleedje, met daarop een afbeelding van een lege kast, de onvolprezen Ivar (ik heb hem zelf ook, mooi spul). De spullen die vandaag op de vrijmarkt op Koninginnedag worden aangeboden, kunnen dus netjes geordend worden uitgestald op het kleed. De kleden werden tot gisteren verspreid in Ikea’s.

2) Boomerang (1)

“Mocht je er nog niet helemaal uit zijn wat je morgen je outfit wordt dan schiet Boomerang wederom te hulp; het is niet oranje, maar je zult voldoende aandacht trekken. Enjoy!” Ik snap deze van Boomerang niet helemaal, maar het is wel een inhaker, moet gezegd.

3) Centraal Beheer

Inmiddels al wel bekend, maar daarom niet minder leuk: de inhaker van Centraal Beheer op de komst van Beatrix naar het Noorden van het land (zie: Reclamewereld, en de analyse over Bea’s hoed op Molblog).

4) Boomerang (2)

Boomerang maakte in aanloop naar Koninginnedag, in samenwerking met Bolletje, een heuse Queensday-game (oud-Hollands Koekhappen). Leuke game. Niet moeilijk, en je kunt een prijzenpakket van Bolletje winnen. Check hier de speciale q-day site van Boomerang.

Nog meer inhakers? Zet ze in de comments!

 

 

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.