2015: A Banking Retrospective

2015: A Banking Retrospective

Gisteravond werd ik door Iskander Smit gewezen op 2015: A Banking Retrospective, een korte video van 10 minuten over de toekomst van banking. De video is duidelijk geinspireerd door EPIC 2014, een korte video waarin het einde van de journalistiek werd voorspeld.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 4 reacties op dit artikel

 • Dit zijn echt mooi gemaakte toekomstvisies, alleen schort er hier en daar misschien nog wel wat aan. De snelheid waarmee zaken gaan in het filmpje is in mijn ogen wel heel erg snel. Sommige stappen kunnen wel 10 jaar of langer duren, dan de gebruikelijke 1 jaar in het filmpje.

  geplaatst op
 • Ik denk dat het allemaal wel sneller zal gaan dan je nu schetst Martin, maar misschien langzamer dan het filmpje.

  En toeval of niet, maar laten we nu net met een aantal mensen (waaronder MF bloggers Ewout Wolf en Ton Wesseling) een unconference hebben ogpezet over dit onderwerp. Om gewoon eens te kijken waar de toekomst van het financiële bestel heen gaat. You are all invited.

  geplaatst op
 • Ik denk ook dat sommige stappen sneller zullen gaan, of al gaande zijn.
  Het is een interessante visie. Zeker het zo centraal stellen van het loyaltyprogramma als het punt op de horizon. Dat de waarde van de banken niet meer gezocht moet worden in transacties maar in het beheer van vertrouwende identiteit is natuurlijk een valide gedachte...

  Goed initiatief die unconference! Lijkt me goed om daar 's verder van gedachten te wisselen.

  geplaatst op
 • Ik ben er niet bij op unconference, maar als je naar het filmpje over het einde van de journalistiek kijkt dan zie je dat het allemaal niet zo snel gaat. Het is wel grapig dat ze het over 2008 hebben en er dan echt compleet naast zitten: "Sony's e-paper is cheaper than real paper?" (als voorbeeld).

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.