Overname DoubleClick door Google goedgekeurd door FTC

Overname DoubleClick door Google goedgekeurd door FTC

Na de in April aangekondigde overname van DoubleClick door Google moesten diverse instantie deze nog goedkeuren. En op dit moment is de FTC (Federal Trade Commission) akkoord gegaan met de overname.

“De FTC is van mening dat de overname geen risico vormt voor de concurrentie en dat de aanvullende diensten waardevol zullen zijn voor de consumenten”, aldus Eric Schmidt (CEO Google). “We hopen dat de Europese commissie binnenkort ook deze mening gaat ondersteunen, we zijn zeker dat deze deal meer relevante ads, meer keuze voor adverteerders en meer kansen voor publishers met zich mee brengt”.

De overname was al eerder goedgekeurd door de Australische Concurrentie en Consument Commissie en door 1 van de 3 Braziliaanse regelgevende instanties. Maar de deal kan nog niet rondgemaakt worden zonder de toestemming van de Europese Commissie.

In de verklaring die de FTC gisteren deed uitgaan zegt de FTC dat er geen gevaar bestaat voor de concurrenten. De diensten van Google en DoubleClick zijn aanvullend en zijn niet concurrerend. Waar Google’s huidige dienstverlening voornamelijk om tekst-ads draait, draait die van DoubleClick voornamelijk om display-ads. Daarnaast koopt en verkoopt DoubleClick geen ads maar bieden ze alleen een platform voor adverteerders en publishers om dit te doen. Een tweede reden voor de goedkeuring was het feit dat de competitie voor Google ook niet stil heeft gezeten. Yahoo heeft Right Media overgenomen en Microsoft aQuantive. Hierdoor zal Google niet opeens een monopoly krijgen in deze dienstverlening.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.