Marcom Top 100 nu met Technorati Authority

Marcom Top 100 nu met Technorati Authority

Marcom Top 100 nu met Technorati Authority

Vorige maand kondigden we al aan dat we in september zouden komen met een nieuwe beoordelingsmethode voor de Marcom Top 100. Naast de Google PageRank, de stemmen van de Marketingfactsleden en de waardering van de initiatiefnemers van de lijst, nemen we nu ook de Technorati Authority mee in de beoordeling. Zoals verwacht heeft dit niet geleid tot een complete aardverschuiving alhoewel het voor sommige individuele weblogs wel heeft geresulteerd in een forse stijging of daling.

De top 3 is ongewijzigd gebleven waarbij Frankwatching zijn koppositie heeft verstevigd ten opzichte van Molblog en Dutchcowboys. Met Netlash hebben we voor het eerst ook een Vlaams weblog in de Marcom Top 10 staan.

Grootste stijgers en dalers
De grootste stijgers deze maand zijn: Marketingland.nl (+72 posities), Frontrunner (+47), Henk Blanken (+34), Highprofile.nl (+31), SEO Handleiding (+26), Andre Scholten (+24), Marcomblog (+22), Narrowcasting (+21), Matthijs Roumen (+21) en Karel Geenen (+19). Opmerkelijk is dat alle weblogs van Beerens Business Press (BBP) in de categorie grootste dalers vallen. Zowel Twinkle (-117 posities) als Telecommerce (-105 posities) maken een enorme duik in het overzicht (door Google PageRank 0).

Weblogs die zijn verwijderd uit de lijst
De volgende weblogs zijn verwijderd uit de lijst omdat de laatste update van voor 1 juni was: Advergameblog.nl, Amazing PR, Brandstage, Clockblog, Dialog Amigo, GameBiz, Having said that, Moospage, The e-Future en Uzy.nl.

Weblogs met lage beoordeling
Weblogs die na 1 juli geen update meer hebben laten zien, hebben van ons een cijfer 1 gekregen. Het gaat in dit geval om de volgende weblogs: Adword specialist, Emarky, Markant Magazine, Marketing Interactive, Marketinginsite.nl, Narrow-casting.nl, Zelblog.nl, Zesser en J8 Zoekmachine Marketing blog.

Mocht je overigens de url van je rss-feed wijzigen, geef dit dan aan ons door. Middels o.a. je RSS-feed controleren we namelijk de updates van je site!


DelenEr zijn 26 reacties op dit artikel

 • De Belgische blogs doen het goed; Mouseover.be komt deze maand als hoogste nieuwkomer binnen!

  Twinkle en Telecommerce hebben naast een PR van 0 ook nog eens geen Technorati Authority, dus dat tikt inderdaad aan.

  geplaatst op
 • Yep, de Vlaamse blogs doen het inderdaad goed!

  Volgens mij hebben we met livelog.spaces.live.com ook voor het eerst een spaces-blog in de top 100 staan.

  Het is inderdaad vreemd wat er met Twinkle en Telecommerce is gebeurd. Een PR van 0 duidt in het algemeen op een penalty. Een Technorati Authority van 0 heeft vooral te maken met het feit dat de blog nog niet is aangemeld bij Technorati.

  geplaatst op
 • Leuk te zien dat het meewegen van de Technorati Authority ook de wat nieuwere blogs een grotere kans geeft. Dat mijn blog daarmee nu de grootste stijger is vind ik natuurlijk ook erg leuk ;-) Congrats aan alle andere stijgers en nieuwkomers.

  Ik heb trouwens ook meteen de Marcom Top 100 Google Toolbar button aangepast met de nieuwe top 10. Leuk te zien trouwens dat die ook door steeds meer mensen gebruikt wordt.

  geplaatst op
 • Tja, en nu wordt een weblog als http://www.trendmatcher.nl de dupe van het feit dat het gebruikmaakt van een frameset. Mijn weblog staat namelijk op http://www.karssenberg.nl/weblog (met een technorati authority van 70!) en trendmatcher.nl is alleen "voor het gemak".
  Ik weet niet of meer weblogs hier last van hebben en of jullie de ranking automatisch doorrekenen of dat het handwerk is? In dat laatste geval zou hier wellicht rekening mee gehouden kunnen worden?

  geplaatst op
 • 'k Voel me eerlijk gezegd wel comfortabeler met deze ranking. Minder druk.

  geplaatst op
 • Seau dan! 18 plaatsen geklommen. Ik vind het een hele eer.
  Linkers bedankt!

  geplaatst op
 • Bij de grootste stijgers nog wel, leuk :)

  geplaatst op
 • Ik zeg goed bezig. Nu nog een PR5, en ik ga van het rechter lijstje naar het linker lijstje. :-)

  geplaatst op
 • Ik mis alleen nog m'n technorati ranking ..... http://www.technorati.com/blogs/www.admanager.nl

  geplaatst op
 • Cool, ben weer terug in de top 100 :-)

  P.S. De uitleg van de weging bij MarCom 100 overzicht is nog niet aangepast, de TA staat er nog niet bij.

  geplaatst op
 • @Willem,

  Jammer van de daling!
  Volgende maand weer up, up, up!

  Die Jakob Nielsen was zo dom nog niet: Why Frames Suck (Most of the Time). :-)

  geplaatst op
 • Wat ik overigens niet snap is dat er hier nog steeds niet naar die PRACHTIGE MarcomTop100 Grazr (made by Marjolein Hoekstra) wordt verwezen.

  Dat heb ik ddus wel gedaan: http://www.fredscapes.nl/2007/09/04.html#a1742

  Hij staat hier: http://www.marketingfacts.nl/grazr.html

  geplaatst op
 • Ach ja, alles is relatief. Zo is ook de Marcom top 100 slechts één bepaalde kijk op het informatieuniversum. Het is maar welke autoriteit we er aan geven :-)

  geplaatst op
 • @Arnoud: Thx. Aangepast.
  @Fred Zelders: Link naar Grazr is opgenomen

  geplaatst op
 • @ Erik, kan je meteen mijn positie nog aanpassen?

  geplaatst op
 • @Erik: Top! (vanwege de Grazr-link)

  geplaatst op
 • @Steven: dat gaat niet lukken. Geheel is (gelukkig!) een geautomatiseerd proces waarbij we niet kunnen manipuleren. Met TA=38 in jouw geval scheelt dit overigens slechts enkele posities, maar je hebt helemaal gelijk dat het niet klopt. Excuus.

  Inmiddels daarom ook besloten dat script aangepast gaat worden om in geval van PR=0 of TA=0 voor die sites nogmaals een opvraging te doen, dus ik hoop dat deze 'verslikking' van het systeem volgende maand niet meer voorkomt.

  geplaatst op
 • @Erik: Als ik het zo een beetje bekijk zou het weer het linker rijtje worden, dus top als TA volgende maand weer wordt meegenomen. Thanx!

  geplaatst op
 • Hmm, beetje jammer dat ik hier geen authority heb van technorati en wel op technoratie zelf. Zoveelste keer er weer geen jota klopt van de marcom 100, toch jammer, zeker nu ik zie dat ik niet de enige ben.

  geplaatst op
 • @Roy, @Steven: d'r zaten blijkbaar een paar hickups bij het ophalen van de Technorati Authority. Vervelend, gaan we naar kijken. Ben het niet eens dat er daarmee geen jota klopt van de lijst voor beide blogs geldt in dit geval een beperkte verandering in score.

  geplaatst op
 • Ik vind dat het begrip 'marketing communicatie top 100' verwatert. Het wordt stap voor stap steeds meer een technologie top 100.

  Er zijn allerlei blogs die zich richten op technologie (denk aan Bright of Dutch cowboys) die worden gelezen door enorme aantallen mensen (Google Pagerank) en worden getagd door toch meer technische georienteerde mensen (Technorati).

  Dat betekent dat steeds meer technologie georienteerde blogs de weg ophoog weten te vinden. Blogs die bijvoorbeeld niet eens de mogelijkheid bieden om te taggen, omdat bijvoorbeeld het grootste deel van hun doelgroep daar niet op zit te wachten, zakken.

  Op zich is dit geen probleem. Alleen vind ik de naam 'Marketingcommunicatie top 100' dan niet de lading meer dekken.

  Wellicht een idee om blogs te categoriseren en aparte lijstjes te maken...

  geplaatst op
 • @Erwin,
  Komt er dan ook een categorie: Trendmatchers?

  geplaatst op
 • Super weer Marco! Nu, ik vraag mij af: zijn er ook blogs die negatieve ervaringen hebben doordat ze in zulke overzichten staan? Peter W. geeft al aan dat zijn nieuwe ranking wat minder druk op hem legt. Maar zijn er meer gevolgen? Zie bijvoorbeeld mijn post op http://publicrelated.blogspot.com/2007/09/this-is-not-brothel.html

  geplaatst op
 • Nou Trendmatcher, - wellicht is het een idee om de grote TrendMatcher top 10 te maken: wie zijn de beste TrendMatchers?

  Zoals ik je eerder elders heb beloofd, wil ik daar best de domeinnaam trendmatcher.com voor gebruiken! Zorg jij voor de content?

  geplaatst op
 • @Erwin: De Google Pagerank wordt niet (direct) bepaald door aantal mensen dat je blog lezen en Technorati Authority niet door het gebruik van tags. Dus je conclusie dat blogs die niet taggen zakken omdat hun doelgroep daar niet op zit te wachten, begrijp ik even niet.

  Alle 4 factoren, waaronder dus ook de stemmen van de leden van Marketingfacts, bepalen elk voor evenveel de uiteindelijke ranking en met een blog als Frankwatching aan top en blogs als Adformatie, Mediaonderzoek, Enthousiasmeren, Brickmeetsbyte, Ymerce en de Nieuwe reporter, zie ik die verwatering nog niet.

  Maar 't klopt dat er tussen de inmiddels 177 blogs in Marcomtop100 ook blogs tussen zitten met een wat meer ICT-orientatie binnen het marketingvak en iets minder Marcom-artikelen. Lijkt mij niet een probleem zolang er geen oververtegenwoordiging is. Marketing bedrijven zonder enige kennis van IT/Internet is tegenwoordig verdomd lastig met al die Nederlanders op internet.

  geplaatst op
 • Goed artikel!

  Wel wat ouder, maar geeft toch inzicht in de ontwikkeling van de verschillende weblogs.

  Bedankt,


  Paul

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.