Kan ik nog zonder RSS-feeds?

Kan ik nog zonder RSS-feeds?

Kan ik nog zonder RSS-feeds?Eerder deze week is mijn FeedDemon RSS-reader gecrashed en om de één of andere reden was ik al mijn feeds kwijt. En geloof het of niet, ik had de afgelopen jaren met zorg ruim 2.500 feeds verzameld. Recentelijk nog had ik die allemaal netjes ingedeeld in verschillende rubrieken op basis van aandachtsgebied en prioriteit. Ik was deze week te druk met een aantal andere zaken dat ik nog geen tijd heb gehad om mijn reader weer te vullen. Een flinke klus omdat mijn meest recente backup alweer van vorig jaar zomer is.

De afgelopen dagen heeft mij in ieder geval geleerd dat ik niet meer zonder feeds kan. Ik ben in mijn werk voor Marketingfacts maar ook in mijn contacten met heel veel bloggers, sterk afhankelijk van mijn feeds. Voor mijn gevoel loop ik nu dus ook dagen achter op het nieuws en ben ik even afgehaakt bij het leven van veel vrienden. Tijd om weer snel mijn reader te installeren en te vullen.

Een mooi moment om eens te kijken of een desktop RSS-reader als FeedDemon nog wel het meest ideaal is voor mijn behoefte. Volgens een recente poll van Read/WriteWeb (via Fred Zelders) blijkt dat de populariteit van de Desktop RSS-reader aan het afnemen is. Met 55% blijken webbased RSS-readers zoals Bloglines, Google Reader, Rojo, etc. veruit het meest populair. Het mooiste zou zijn als ik snel kon wisselen tussen mijn desktop RSS-reader en een webbased reader. Iemand suggesties?

Een veel grotere klus zal zijn het terugvinden van al die feeds die ik in de loop der jaren netjes had verzameld en gerubriceerd. Gelukkig hebben we sinds kort de Marcom Top 100 waar ik ook een OPML-bestand kan downloaden en op die manier in een klap alle Nederlandse marketing en communicatie blogs in mijn reader kan plaatsen. Maar waar vind ik die andere interessante feeds? Iemand suggesties voor goede OPML-bestanden?


DelenEr zijn 52 reacties op dit artikel

 • Marco, je bent toch hopelijk nog niet verworden tot een RSS Junkie??

  geplaatst op
 • Wel aardig wat hij schrijft. In het begin bespaarde het hem tijd. Je hoefde immers niet al die sites af om op de hoogte te blijven van de updates. Die besparing is echter van korte duur want op een gegeven moment volg je meer feeds dan nodig en ben je weer terug bij af. En als je dan geen toegang hebt tot je feeds dan krijg je afkickverschijnselen. Ja ik geef toe, ik ben een RSS-junkie ;-)

  Maar, ik denk ook dat er een volgende stap komt en dat is, hoe ga je met die overkill aan informatie om? In die fase zit ik nu en als ik er uit ben zal ik het jullie vertellen!

  geplaatst op
 • @Marco: interessante vraag, ik zit namelijk met dezelfde. Ik heb gewoon een ouderwetsen rssreader (van rssreader.com), maar die kan steeds minder feeds aan (geeft teveel errors). Dus op zoek naar een nieuwe desktop reader. Ik volg deze discussie dus met bovengemiddelde interesse...

  geplaatst op
 • Wat een narigheid! In jouw geval toch wel bijna zoiets als het bedrijfskapitaal. Misschien kunnen we als verzamelde bloggers een inzameling van feeds voor je organiseren? Ik zal je mijn OPML-file in ieder geval alvast toemailen, maar ik kom niet in de buurt van 2500..
  Ik heb ook nog en vraag over rss: weet iemand hoe ik van een pagina met pakweg 150 rss-feeds (http://www.toddand.com/power150/) een OPML-bestandje maak? Succes Marco!

  geplaatst op
 • Een goede combinatie online/offline feedreader is Feeddemon/Newsgator. Die synchroniseert tussen je online en offline gedeeltes: http://www.newsgator.com.

  OPML sharen kan via: http://share.opml.org/.
  Daar krijg je ook een overzicht wie gelijkaardige OPML's heeft: http://share.opml.org/likemine/

  geplaatst op
 • Ik heb niet enorm veel feeds op mijn My Yahoo!-pagina staan, maar ben wel zeer tevreden over My Yahoo! (http://my.yahoo.com) Om een beetje overzicht te behouden verwijder ik alle feeds die niet voldoen aan mijn definitie van kwaliteit.

  Voor de 'grootverbruikers' kan ik het mij voorstellen dat ze op zoek zijn naar een oplossing op maat en het zou best kunnen zijn dat voor dat soort oplossingen in de toekomst betaalt moet gaan worden. Freeware-RSS-readers zullen steeds meer advertentie-software bevatten, zeker naarmate de populariteit van RSS toeneemt. Zelfs Microsoft is nu flink begonnen met de adoptie van RSS, dus het kan de komende tijd heel erg snel gaan!

  geplaatst op
 • Was er al een OPML bestand voor de Nederlandse corporate blogs? ;)

  Maar dit lijkt me echt erg frustrerend met 2500(!) feeds.. daarvan werd het grootste gedeelte ook regelmatig bezocht?

  geplaatst op
 • Voor Windows: FeedDemon for Windows (http://www.newsgator.com/NGOLProduct.aspx?ProdID=FeedDemon)
  Voor Mac: NetNewsWire for Mac (http://www.newsgator.com/NGOLProduct.aspx?ProdID=NetNewsWire)
  Beide $29,95 (geen geld voor een prima product)

  Voordeel: Zowel FeedDemon als NetNewsWire synchroniseert met NewsGator online. Dus als je niet bij je Desktop kan, kan je online toch alle feeds lezen.
  En! ... Alles wat je onnline doet (feeds weggooien, nieuwe feeds er bij zetten, items lezen, feeds reorganiseren, etc) synchroniseert ook weer met FeedDemon/NetNewsWire.

  Kortom: Best of Both Worlds EN ... Both Worlds!

  geplaatst op
 • Yup, jammer dat he de sync functie met Newsgatro niet hebt, want die is echt briljant. Ik heb het ook, inclusief een sync met een mobiele reader.
  Niet dat ik het nog zo heel veel gebruik, aangezien ik via Netvibes het belangrijkste nieuws wel krijg. Geen honderden feeds meer, eerder tientallen. Want het slokt te veel tijd op en het is eigenlijk achterlijk om al dat nieuws bij te houden. Er zullen altijd zaken zijn die je mist. Dus je kunt het ook anders zien: Misschien is dit juist wel het moment om eens na te gaan of je werkelijk 2500 feeds nodig hebt om je werk goed te doen? Misschien is het juist wel een mooi moment om eens opnieuw te starten en te kijken wat echt belangrijk is via RSS?

  geplaatst op
 • Een hele ANDERE insteek (en dat is mijn insteek) is aan de slag gaan met ReadingLists of Beeds (Bundle of feeds).

  Prima desktop reader hiervoor is BlogBridge.
  Deze reader is helemaal in Java gemaakt dus platform onafhankelijk (Windows, Mac en Linux systemen).
  Naast ReadingLists (die je in de worm van OPML-bestanden inleest) kan je zelf Guides/bundels maken met je eigen verzameling van feeds).
  BlogBridge kan niet alleen OPML importeren, maar ook exporteren. BlogBridge kan nog veel meer.

  Op de site van BlogBridge tref je ook TIENTALLEN Expert Guides aan. Zo'n guide beslaat uit een verzameling feeds over een speciaal onderwerp of voor een speciale doelgroep. De Guide wordt -je raadt het al- in OPML-formaat aangeboden. Neem daar ook een kijkje als je BlogBridge niet gebruikt want de verzamelingen zelf zijn al indrukwekkend en van een hoog niveau. Dat komt omdat er experts voor zijn 'aangetrokken' om die guides te managen.

  geplaatst op
 • En als derde en belangrijkste advies: Ben jij een RSS reader? Laat je niet gek maken!

  geplaatst op
 • @hans-peter: aan Todd Andrlik's OPML sinds gisteren (!) door mij en hem hard gewerkt.

  Lee Odden heeft een nog aanzienlijker lijst van marketing blogs, met een iets andere invalshoek lijkt het. Lee werkt op z'n minst wekelijks de OPML bij (Search Marketing Blogs).

  Verder onderschrijf ik volledig Fred's advies voor wie serieus met OPML aan de slag wil: mijn ideale setting bestaat uit BlogBridge, mySyndicaat en Grazr.

  Met BlogBridge kan ik me abonnerern op andermans OPML files, waarbij ik een bericht krijg bij wijzigingen; uiteraard publiceer ik er ook zelf meerdere OPML files mee (BlogBridge).

  mySyndicaat gebruik ik om van dergelijke OPML files een River of News versie te maken (mySyndicaat).

  Grazr gebruik ik om OPML files op het web te publiceren in de sidebar van mijn blogs (Grazr).

  Al deze tools zijn gratis en behoren werkelijk tot de beste die ik in de afgelopen jaren heb kunnen vinden.

  Verder adviseer ik iedereen die een OPML file publiceert om OPML-autodiscovery aan te zetten. Hierdoor kunnen je lezers makkelijker je OPML detecteren en bekijken. Ik heb hierover een blog post geschreven: OPML Auto-Discovery Bookmarklet

  Voor de goede orde: ik sta in nauw contact met de development teams van elk van deze tools en advsieer hun (derde naamval,weet je nog?) ongevraagd om hun producten nog beter te maken.
  Ik ben zelf ook dol op vragen en suggesties, dus evt kun je me daarvoor op Skype benaderen.

  geplaatst op
 • Vraagje: Marco, hoeveel tijd ben je kwijt met het lezen van 2500 feeds? Alleen headlines skimmen lijkt me al een dagtaak. Mij kost het met 60 feeds al meer werk dan ik eigenlijk wil.

  Ik gebruik overigens tegenwoordig Google Reader. Voor mij echt een killer app!

  geplaatst op
 • Ik leef ook op RSS. Anders heb je veel tijdverlies, zoveel bronnen, nieuws. Headlines alleen zijn zat. Je moet gewoon zorgen dat je dergelijk verlies voorkomt. Backup regelen van je gegevens / feeds. Soms zijn dingen idd niet te voorspellen.

  geplaatst op
 • Als je 2500 feeds hebt moet je je volgens mij gewoon eens even afvragen waar je in GODSNAAM mee bezig bent :)
  Google Reader aanzwengelen, prioriteiten stellen en accepteren dat je gewoon niet alles kunt volgen: klaar.

  geplaatst op
 • Aggregators die door middel van algorihtmes de beste posts voor je uitzoeken helpt ook in het verminderen van je feeds. Kijk bijvoorbeeld eens naar Techmeme.

  geplaatst op
 • Tijdje geleden gestopt met Bloglines en alles overgezet naar Pageflakes, later naar Netvibes. Flink geskipt in de aantallen feeds. Naast vaste weblogs volg ik samengestelde feeds, gebaseerd op zoekwoorden, naar volle tevredenheid. Zie het dus als een gelegenheid om die 2500 terug te brengen naar een werkbaar aantal, opgebouwd vanaf 0 (of nee, je had de top 100 al weer terug).

  geplaatst op
 • En zelf ergens een aggregraatje laten meedraaien? Iets als FoF ofzo? Als je naar de snapshots kijkt dan is de interface nog wel te pruimen ook; in een eerstvolgende release komt die er ook wel bij in.

  geplaatst op
 • Marco, mijn advies is al gemeld (door Fred), ik kan het alleen maar onderstrepen. Ik gebruik BlogBridge en ben zeer tevreden over zowel de stabiliteit als het gebruik van beeds en expert guides, dus terug naar Bloglines hoeft van mij niet meer. BlogBridge heeft ook een prima synchronisatiefunctie.

  geplaatst op
 • startlog.nl bewaart sinds halverwege september 2006 alle rss feeds van de aangemelde weblogs. hierin kan je zoeken en grasduinen. gezien de sterk stijgende bezoekers aantallen voorzien we blijkbaar in een behoefte.

  geplaatst op
 • Wat Jorrit meldt voor startlog.nl geldt ook voor Feeds4All.com, alleen doet die het al sinds februari 2005 :-)

  geplaatst op
 • @ Fred
  Ik vind die expert guides mooi, maar het wordt wel weer duidelijk dat juist de kracht van het internet (2.0?) een beetje gemist wordt door de expertbenadering. Ik wil net weer andere dingen dan mijn expert (in dit geval over digitale TV) heeft te melden. En er is zó veel dat 1 expert dat ook allemaal niet kan managen. Zou het wat zijn om hier een wisdom-of-crowds-achtig instrument voor te ontwikkelen? Feeds4all doet dat volgens mij niet echt (of onduidelijk). Maar de link op hun site naar FeedAlley belooft meer: ".:: Tag, share, search & discover Webfeeds (RSS, ATOM, etc.) ::. " Iemand daar al ervaring mee? Ik ga het nu maar eens proberen.

  geplaatst op
 • Fred, zie nu dat het jouw werk is ;-)

  geplaatst op
 • Ik ben met m'n 50 feeds (die ik constant houd, komt er een bij, dan gaat er ook weer een af) ruim een uur per dag kwijt aan scannen, lezen en 'flaggen' voor in het weekend. Een 50-voud feeds daarvan lijkt me niet meer bij te benen. Gebruik zelf RSSReader, maar wil graag overstappen op Google Reader. Maar als ik m'n feeds exporteer is dat een XML-bestand en geen OMP-file (?).

  geplaatst op
 • 'k Werk hetzelfde RoK en dat bevalt goed. Dwingt tot keuzes en de meest essentiële feeds blijven op die manier vanzelf in je readers zitten. Sowieso goed om af en toe 's wat feeds eruit te gooien.

  geplaatst op
 • Heb zojuist Blogbridge geïnstalleerd, maar om nu te zeggen dat ik er erg tevreden over ben... nee. Ik heb me niet meteen geregistreerd, en als iemand mij kan vertellen waar dat alsnog kan... graag. Want ik kan geen knopje meer vinden (voor de back up service zeg maar). Ook is het niet mogelijk hem in je sys tray te minimaliseren, iets wat ik altijd erg prettig vond aan mijn oude RSS reader.

  geplaatst op
 • Recentelijk heeft Google een nieuwe versie gelanceerd. Ik merkte het direct aan de RSS feed die niet meer doorkwam op mijn @Home/INFOCAST dienst. Moet nu dius weer zoeken hoe ik de RSS feed van de nieuwe versie van Blogger kan vinden. Ik merkte bovendien dat de nieuwe versie niet langer alles van de blogs indexeert. Vroeger gaf Blogger na elke nieuwe Blog posting aan dat alle postings opnieuw geindexeerd werden. Nu slaat Blogger de posting op, maar of die full text geindexeerd wordt vraag ik me af. Iemand die ook die ervaring heeft dat hij/zij blogpostings heeft, maar die niet kan terugvinden op zoektermen? Verder vraag ik me af of sinds de invoering van de nieuwe versie van Blogger ook het aantal lezers verminderd is? Heeft iemand die Blogger gebruikt ook dat gevoel?

  geplaatst op
 • @Bas van de Haterd:

  Minimalisatie naar System Tray is sinds versie 3.2 onderdeel van BlogBridge.
  Details kun je hier vinden: http://forum.blogbridge.com/viewtopic.php?pid=1654

  In feite komt het erop neer dat je hiervoor twee dingen moet doen: Java SE JRE 1.6 installeren en onderaan in het BlogBridge Tools > Preferences > Advanced dialoogvenster instellen dat je inderdaad de optie Minimize to System Tray wilt inschakelen.

  Een nieuw BlogBridge account maak je aan via Tools > BlogBridge Service > Registration Tab

  Laat me weten hoe dit loopt, ok?

  geplaatst op
 • @Marjolein: dank, nu alles gevonden (incl. weer een nieuwe java installatie op mijn PC, die was nog het lastigste te vinden, maar het werkt nu.

  geplaatst op
 • Ik heb ook maar even BlogBridge binnengelepeld, en ik moet zeggen: het ziet er al heel wat beter uit dan de vorige keer dat ik het probeerde. Je blijft merken dat het een Java-applicatie is ipv een echte cocoa Mac-applicatie, maar het werkt wel goed.

  Misschien dat-ie NetNewsWire Lite bij mij wel gaat vervangen...

  geplaatst op
 • Allereerst iedereen dank voor suggesties en de opml-bestanden die spontaan zijn ingezameld. Ben gisteravond begonnen met de herstelwerkzaamheden nadat ik een aantal dagen heb kunnen nadenken hoe verder mte de RSS-feeds.

  Ik heb inmiddels weer ruim 3,000 RSS-feeds in FeedDemon staan (nu ook met synchronisatie van Newsgator). Het grote aantal feeds, waarop hierboven af en toe met verbazing is gereageerd, is echter niet het grootste probleem. Het gaat er om hoe je daarmee omgaat. Zoals ik al eerder aangaf, werk ik met verschillende folders die zijn ingedeeld op onderwerp en prioriteit. De belangrijkste folder is de folder met alle relevante Nederlandstalige marketing & communicatie bronnen (incl. de Marcom Top 100). De headlines en samenvatting scan ik minimaal één keer per dag. Daarna komen folders die een specifiek onderwerp behandelen (bijv. word-of-mouth) en welke zijn gesorteerd (door gebruik van volgnummer) op prioriteit. Sommige folders scan ik dagelijks, sommige scan ik wekelijks of nog minder vaak. Het voordeel van een pakket als FeedDemon is dat je zgn. Watches kunt instellen. Dit betekent dat je bepaalde voorgeprogrammeerde zoekopdrachten kunt laten meelopen over je eigen feeds heen. Oftewel, stel ik ben op zoek naar alles dat te maken heeft met Banking 2.0 dan creeer je daarvoor een watch en vervolgens loopt die folder vanzelf vol met relevante publikaties (afkomstig uit alleen de feeds waarop je geabonneerd bent). Een filter over een filter zeg maar. Een ander voordeel van een desktop reader als FeedDemon en het grote aantal feeds is dat ik een offline archief aan het opbouwen ben waarmee ik ook voor nieuwe aandachtsgebieden snel onderzoek kan doen. Nadeel is wel dat FeedDemon daardoor ongelooflijk traag wordt met afgelopen week complete crash als gevolg.

  Mijn ervaring heeft me inmiddels geleerd dat ik die duizenden feeds niet nodig heb om toch 80% van het voor mij relevante nieuws te kunnen volgen. Ik ga de komende weken dan ook de op onderwerpen gesorteerde folders flink uitdunnen tot max. 5-10 feeds per ondewerp (nu soms wel 250). Op die manier zou ik in totaal uitkomen tot ca. 500 feeds. En ja, ik zal nu ook wat vaker OPML-bestanden genereren die ik als backup kan gebruiken.

  Nu het moeilijkste, welke feeds gooi ik weg? ;-)

  geplaatst op
 • @Gijsbregt Brouwer: FeedAlley is een probeersel dat Xander en ik niet doorgezet hebben. (andere prio's). Misschien pakken we het ooit weer op. Maar dan anders.

  geplaatst op
 • @ Fred,
  Ik vond het een vondst. Maar prio's zijn prio's. Zijn er nog internationale vergelijkbare initiatieven? Ging het aan de achterkant mis (bij mij gisteren wel toen ik het probeerde) of juist aan de voorkant? Zal me binnenkort eens wat meer verdiepen in de producten van Zelders, klinkt nl erg leuk wat jullie (jij) aan het doen zijn (bent).

  geplaatst op
 • @Gijsbregt: Voor zo ver ik weet niet echt vergelijkbare.
  Het ging niet echt mis, maar we zijn in de Aplha fase blijven steken omdat we op dat moment constateerden dat het niet echt aan sloeg.

  Performance was ook een issue.

  Wat ging er mis? Laat even weten. Misschien dat ik kan zien wat er stokte. (Althans, al je nog verder wilt proberen)

  geplaatst op
 • Als je bij de populairen der aarde wil horen, stap je over op Bloglines. Mij bevalt Netvibes heel erg goed.

  500 feeds klinkt mij trouwens nog steeds als té veel. Word je aardig overfed van. Als je d'r toch 500 wilt, zou ik ze eerst rinsen. Bijv. met http://feedrinse.com/

  geplaatst op
 • Pak gewoon firefox met Sage.. or something, waarom moeilijk doen.. waarom altijd derde erbij halen.. ik moet toegeven dat Bloglines en ook de nieuwe Google Reader goed is.. maar waarom moeilijk doen. Ik vindt op zicht 2500 feeds niet gek, vooral voor jou site. Je moet zoveel bijhouden. Pak gewoon een browser wat mogelijkheden heeft, plugin erbij of wat. Alles moet snel gaan. Alleen headlines is zat. En intregreer. Vertrouw niet op die dingen van andere. Wat andere doen gaat ook kapot. Beter zelf als je begrijpt wat ik bedoel. Is net hoe je gewend bent feeds te lezen de hele dag.

  geplaatst op
 • Qua indeling.. dat is iets aan jezelf... je kunt zelf denk ik je eigen prioriteiten stellen.. je weet zelf tog wel wat goed is en niet.. het is tog normaal dat Internet gewoon aanbeulen is, je krijgt niets voor iets..
  Internet is gewoon hard werken.. niet iets wat aan komt vliegen..

  geplaatst op
 • rxbbx: Uh, ja. Tuurlijk. 500~2500 feeds lezen in Sage (wat overigens ook een third-party extensie is), daar word je blij van! Als je daar nou een paar Hele Belangrijke feeds in gooit die je echt 24/7 onder handbereik wilt hebben, prima, maar ik denk dat je hele Firefox-performance totaal om zeep gaat op het moment dat je er een dergelijke hoeveelheid feeds in gaat stoppen. Wat denk je dat er gebeurt als jij Firefox opstart en die moet "eventjes" 2500 feeds gaan ophalen, parsen en in een cache bijwerken? Dan kun je, heel niet-moeilijk, een half uur koffiepauze nemen.

  Overigens, dat van die gefilterde feeds, da's ook nog een idee. Kom er net achter dat BlogBridge ook DAT klusje kan opknappen. Leuk. Ik begin het een steeds leukere reader te vinden.

  geplaatst op
 • BlogBridge? Top!

  geplaatst op
 • @Fred, Marjolein: nog dank voor jullie suggestie, ga daar zeker nog naar kijken!

  @Marina: dank voor de tip, ga zeker ook eens met feedrinse spelen! Bloglines heb ik ooit gebruikt maar voldoet niet aan mijn wensen (dit geldt eigenlijk voor alle webbased readers). Ik wil graag offline een archief opbouwen.

  geplaatst op
 • Ik heb een goede voor je: http://www.pageflakes.com
  absoluut beter dan live.com en google reader (die deden altijd raar met cookies en zo) en zij back-uppen de boel voor je, is dat ook een zorg minder ;-)
  Ik kan niet meer zonder iig.

  geplaatst op
 • Pageflakes en Netvibes (zie ook overzicht RSS-tools en services) zijn zeker de moeite waard. Sterker nog, ik heb een aantal thematische omgevingen met Pagflakes ingericht. Echter, beide zijn voor mij nog te beperkt.

  geplaatst op
 • Met die 3000 feeds kan je wel een Marketingfacts blogsearch engine beginnen ;-)

  Kun je de OPML niet met ons sharen?

  geplaatst op
 • Ik zal 'm eerst eens flink opschonen Paul want op deze manier heeft niemand wat aan de feeds. Zoals ik al aangaf wil ik toe naar een hoofdfolder waarin minimaal de marcom top 100 aangevuld met de feeds van de belangrijkste Nederlandse nieuwssites zoals Emerce, Planet, Adfo, TvM, etc. en een aantal corporate feeds. Dan per onderwerp max. 5-10 feeds. Voor Advergaming zijn dat bijv. games.blogo.nl, In-game-advertising blog, Spill Group News en een tweetal Technorati watchlistst op resp. advergaming en in-game advertising.

  geplaatst op
 • Dat klopt.. maar het gaat om het idee, af en toe ben ik volgens mij wat onduidelijk. Het gaat zich om het feit hoe te voorkomen dat je je spullen verliest. Ik heb nu enkele 100den feeds dus kan niet over dergelijke grote aantallen meepraten. Het valt me gewoon op dat er meer en meer gebruik wordt gemaakt van services van derden (ook andere zaken als RSS) wat als negatief gevolg met zich meebrengt dat als je er teveel op vertrouwd je ook alles kwijt kunt raken.

  geplaatst op
 • Ik kan ook niet meer zonder RSS feeds.
  Daarvoor wil ik teveel nieuws volgen.

  Ik gebruik sinds kort; http://www.netvibes.com
  Prima webbassed reader met nog wat extra opties.

  geplaatst op
 • De methodiek die Marco beschrijft om folder te prioriteren en via de watches van Feeddemon overzicht te houden gebruikte ik ook. Is inderdaad een goede manier om veel feeds te kunnen volgen en toch geen overload te hebben.

  Ik ben overgestapt op bloglines om online op diverse plaatsen nieuws te kunnen volgen. Grootste gemis is dan ook die watches-functionaliteit van feeddemon. Bloglines kent dit niet enkel een handmatige search.

  De combi van feeddemon (offline) en NewsGator hierboven beschreven klikt interessant en lost het gemis meteen op. Binnenkort maar eens induiken. Goede tip!

  geplaatst op
 • @Fred: Die sync tussen Newsgator en Feeddemon is dat echt een synchronisatie of eerder een import van NG naar FD? Ik heb een leeg NG-account (dus zonder feeds) gekoppeld aan FD met feeds, maar zelfs na handmatig resync komen de feeds maar niet in NG aan. Dat zou toch wel moeten?

  geplaatst op
 • @hans-peter: de RSS-enabled marketing search engine voor Todd And's Power 150 is klaar.
  De pagina zelf vind je hier: http://www.toddand.com/power150/kitchensink

  Todd's toelichting staat hier: http://toddand.com/2007/02/04/power-150-gets-extreme-feed-makeover/

  Mijn artikel op CleverClogs vind je hier: http://www.cleverclogs.org/2007/02/rssenabled_mark.html

  Komt dit in de buurt van wat jij handig zou vinden?

  geplaatst op
 • @Erik: Alles behoort volautomatisch heen-en-weer in synch te zijn. Daar hoef je zelf geen enkele handeling voor te doen.
  Dus helemaal in overeenstemming met wat er op http://www.newsgator.com/NGOLProduct.aspx?ProdID=FeedDemon staat: "FeedDemon now synchronizes with NewsGator Online and the rest of the NewsGator RSS Suite. The software is pre-configured with dozens of feeds, so you can unleash the power of RSS right away."

  Zelfde geldt voor NetNewsWire (voor de Mac)

  geplaatst op
 • @Fred: Thanks. Ik ben er net achter dat er was settings default bij mij verkeerd stonden. Er wordt nu inderdaad gesynchroniseerd, maar wat is newsgator ongelofelijk traag. Ik was bloglines gewend razendsnel switchen naar een nieuwe feed maar bij Newsgator kan ik keer op keer wachten. Internetconnectie is ok. Als dit zo blijft stap ik zeker niet over, hoewel die synchronisatie nu zeker prima werkt.

  geplaatst op
 • @Erik: Switchen naar een nieuwe feed gaat inderdaad niet snel.
  De online versie is in mijn ogen dan ook een handige extra service voor als je je eigen werkplek niet bij de hand hebt of daar niet het web mee op 'mag'

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.