User-generated content als basis voor boek

User-generated content als basis voor boek

De weblog van Max Management meldt dat uitgeverij Tirion volgend jaar het reisboek “Het is hier geweldig…” van R. Schouten uitbrengt. Tot zover niets bijzonders maar het blijkt hierbij te gaan om een selectie van 185.000 vakantie-beoordelingen die consumenten hebben geplaatst op de websites Zoover.nl en Vakantiereiswijzer.nl. De opmerkelijkste beoordelingen zijn uitgewerkt in korte interviews met eigen foto’s van de vakantiegangers. Het resultaat is, volgens de uitgever, een kleurrijk boek met zestig verhalen en tientallen foto’s over de leukste ontmoetingen, het ergste vakantieleed, de grootste top- en flopaccomodaties, de fraaiste plekjes en veel meer.

Is dit het eerste boek dat helemaal is gebaseerd op user-generated content?


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • de jaren 60 van Schoolbank.nl (okt 2005) is een boek op basis van user generated content

  geplaatst op
 • ... en in okt 2006 ook de jaren 70 en de jaren 80 overigens

  geplaatst op
 • Guy, een boek van 100 pagina's waarvan krap 15 gevuld met gebruikerscontent noem ik geen ugc-book. Dan heb ik het over de jaren 60 uitgave, de andere 2 heb ik niet gelezen.

  geplaatst op
 • User Generated Content is de hype voor 2007. Mij is nog niet duidelijk wat de business case hiervoor is. Is het een optie om mensen te laten "adverteren" en te belonen om hun mening te geven? Ventileer die meningen, of de meest opvallende in wat voor medium dan ook; Ford die meningen van klanten over hun S-MAX kan gebruiken voor commerciele doeleinden. Monsterboard die bedrijven kan laten aanbevelen. etc etc.

  Heeft er iemand een betere/ sluitende business case voor UGC of UGM (User Generated Media). Challenge me!

  groet,
  Guido Gihaux

  geplaatst op
 • @Guido: Laat Martijn Staal daar nu net een posting op Marketingfacts over hebben geplaatst. Ben overigens wel benieuwd naar deel 2 van zijn uitwerking.

  geplaatst op
 • Wikibooks is natuurlijk het schoolvoorbeeld. Alleen zijn die tot dusver nog niet in print te verkrijgen? Maar goed, definieren we boek tegenwoordig nog zo dat het gedrukt moet zijn en zijn online boeken geen boeken?

  Daarnaast hebben oude media volgens mij vroeger ook wel boeken met lezersbijdragen uitgegeven. Toen noemden we dat alleen nog niet zo populair 'user generated content'.

  geplaatst op
 • User Generated Content is natuurlijk fantastisch. @ Guido ik weet het businessmodel wel: elke dag laten consumenten hun ervaringen achter. Elke dag wordt je site actueel gehouden door consumenten. En actualiteit en eigen content wordt zwaar beloond door Google. Je hoeft dus geen eigen redactie te hebben maar vooral de regie voeren. Dit scheelt toch weer behoorlijk in de kosten.

  @ Marco. Wat het boek betreft is dit uiteraard een leuke zet en een goede marketingstunt van Vakantiereiswijzer. Maar dat mag je ook wel verwachten van de eigenaren die achter Vakantiereiswijzer zitten: Jiba / Sunweb. Overigens klanten van Max Management :-)

  geplaatst op
 • @ Martin : Jiba/Sunweb is inderdaad klant bij ons, maar het bericht komt niet via hen hoor. We hebben de info over het boek vernomen via uitgeverij Tirion.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.