• Mobile
  wordt gesponsord door

Dove laat consument tv-commercial maken

Dove laat consument tv-commercial maken

Dove laat consument tv-commercial makenZowel Emerce als Molblog maakten vanmorgen al melding van het feit dat Unilever’s Dove consumenten via de aktiesite dovecreamoil.com oproept om zelf een tv-commercial te maken voor het nieuwe produkt Dove Cream Oil Body Wash. De winnende tv-commercial wordt uitgezonden tijdens de uitreiking van de Academy Awards op 25 februari 2007.

Deze aktie maakt deel uit van de overkoepelende campagne voor echte schoonheid. De campagne is een groot succes mede doordat het filmpje Dove Evolution via YouTube is geplugged. YouTube leverde (in)direct 400 miljoen impressies op terwijl het vertonen van de spot op televisie slechts 90 miljoen kijkers opleverde aldus AdAge.


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Een mobiele telefoon producent heeft dit concept ook al lopen, ik weet alleen niet meer welk dit is (Sony-Ericsson, Motorola?).

  geplaatst op
 • Aangezien Unilever alle rechten claimt van idee tot uitvoering ben ik benieuwd hoe ze omgaan met een leuk reclamefilmpje, maar met bv. muziek van derden (die niet rechtenvrij is). Net als bij YouTube een cruciaal punt.

  Revver lost het vooralsnog op met Creative Commons-licentie. De rechten liggen dus bij de maker, die hiermee verantwoordelijk is voor de content.

  geplaatst op
 • Het wordt pas echt leuk als de consument geen commercials maar mockamercials maakt.
  Neem ditvoorbeeld van de campaign for real beauty.
  Benieuwd hoe de marketeers daarmee omgaan.

  geplaatst op
 • Dove gebruikt de Oscars om de user generated content op gang te brengen. Het traditionele bereik van de dit broadcast event (vorig jaar 39 miljoen amerikanen) en natuurlijk de connectie met film maken, zorgen ervoor dat Unilever na afwezigheid bij de Superbowl, nu toch weer duur inkoopt. Volgens Mediaweek kosten de spots $ 1.7 miljoen per 30 seconden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.