Mobilereporters eerste site voor burgerjournalistiek?

Mobilereporters eerste site voor burgerjournalistiek?
, Upstream
@marcoderksen

Mobilereporters eerste site voor burgerjournalistiek?Emerce meldt vanmorgen dat niet Skoeps.nl maar Mobilereporters.org de eerste Nederlandse burgernieuwswebsite is waar mobiele videofilmpjes centraal staan. Mobilereporters is op dit moment bezig met het verwerven van bekendheid. In maart ging de site ‘in stilte’ van start. Martin Takken is mede-initiatiefnemer van het project en heeft de site opgezet. Het project wordt financieel ondersteund door de Digitale Pioniers, een regeling voor maatschappelijke organisaties met een vernieuwend idee voor internet.

Eerlijk gezegd begrijp ik de hele discussie over wie nu als eerste een site voor burgerjournalistiek is begonnen niet helemaal. Er zijn inmiddels al tal van Nederlandse voorbeelden van burgerjournalistiek waarover we al jaren schrijven. Overigens maakte Paul Molenaar gisteravond tijdens de opening van PICNIC ‘06 bekend dat ook ilse media zich nog meer gaat richten op content dat is gemaakt door de gebruikers zelf. Eén van de nieuwe initiatieven is Hier.nl, een nieuwe site naast NU.nl voor lokaal nieuws van de burgers.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.