Presidentskandidaat voert campagne in Second Life

Presidentskandidaat voert campagne in Second Life

Presidentskandidaat voert campagne in Second LifeBen er dit weekend helaas niet aan toegekomen om me (eindelijk) eens te verdiepen in de wondere wereld van Second Life. Ga ik zeker nog doen, zeker nu blijkt dat zelfs een Amerikaanse Presidentskandidaat campagne voert in Second Life (via: PCM).

In de jaren ‘90 wist Bill Clinton veel stof te doen opwaaien door bij MTV op te komen draven. Volgens analisten droeg dit destijds zeker bij aan zijn overwinning tijdens de presidentsverkiezingen. Waar veel presidentskandidaten inmiddels MySpace en YouTube hebben ingezet om hun bekendheid en basis te verbreden, wil de voormalige gouverneur van Virginia Mark Warner in Second Life op komen draven. Zijn optreden in Second Life zal bestaan uit een interview en de oprichting van een Second Life-groep met de naam Forward Together (waar ook een blog aan is gekoppeld).

Mark Warner blijkt goed op de hoogte te zijn van de moderne communicatiemethoden. Hij zegt: “In Second Life zijn afstanden en tijdsverschillen niet relevant. Sociale technologieën zijn een prima middel tot politieke verandering. Virtuele werelden zoals Second Life kunnen de volgende stap vormen in het interesseren van mensen in democratie. Daarnaast ziet mijn avatar er grappig uit en daarom alleen al moet je komen kijken.”


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.