Vrouwen vallen voor Jochem de Bruin

Vrouwen vallen voor Jochem de Bruin
, ING Groep
@evr

Vrouwen irriteren zich mateloos aan goedkope leenadvertenties. Maar Jochem de Bruin zien ze wel zitten. Deze reclamemakende bankmedewerker van de Rabobank scoort erg goed bij ze.

Vrouwen willen financiële reclame die eerlijk is, emotie heeft en waarin ze zich kunnen herkennen. Maar liefst zeven op de tien vrouwen vinden financiële reclame niet eerlijk genoeg. Dit zijn opmerkelijke uitkomsten van het onderzoek Vrouwen en Financiën, een onderzoek dat ingaat op de manier waarop financiële dienstverleners reclame richting vrouwen kunnen optimaliseren. In samenwerking met onderzoeksbureau Veldkamp heeft Sanoma, uitgever van onder meer de vrouwenbladen Libelle, Margriet, Viva en Flair, een onderzoek gedaan onder 795 vrouwen tussen de 18 en 65 jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat financiële beslissingen in het gezin in samenspraak en met evenveel invloed van beide partners worden genomen. Vrouwen vormen dus voor financiële aanbieders een zeer belangrijke doelgroep. Bijna de helft van de vrouwen vindt echter dat financiële dienstverleners er teveel vanuit gaan dat mannen de financiële beslissingen nemen.

Onvoldoende aangesproken
Vrouwen voelen zich dan ook onvoldoende aangesproken door financiële reclame. Slechts drie procent van de vrouwen vindt reclame-uitingen van financiële adverteerders aansprekend. Daarnaast vindt zo’n zeven op de tien vrouwen financiële reclame niet eerlijk genoeg. Vooral reclame over leningen ondervindt veel weerstand. Wanneer gevraagd wordt wat de belangrijkste aspecten zijn als het gaat om financiële reclame torent eerlijkheid uit boven criteria als het wijzen op risico’s en het bieden van zowel voordeel als duidelijke voorwaarden.

Combinatie van gevoel en verstand
Ondanks dat veel vrouwen menen dat financiële reclame niet aanspreekt of zelfs niet eerlijk is, is het wel degelijk mogelijk vrouwen aan te trekken met financiële reclame. Reclame die eerlijk en integer is en emotie en herkenning oproept, maakt een grote kans op een positieve ontvangst onder vrouwen. De voornaamste uitdaging van financiële adverteerders lijkt niet zozeer vrouwen te overtuigen van het nut of belang van financiële keuzen, maar veel meer om ze op de juiste wijze aan te spreken en hen te interesseren voor een onderwerp dat vroeger vooral ‘mannelijk’ was. Financiële adverteerders moeten hierop inspelen door reclame te maken die een combinatie biedt van gevoel en verstand.

Gevoel en verstand, is dat niet wat mannen ook zoeken bij financiële adverteerders?

Bron: www.allesovervrouwen.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • En mannen vallen voor die chick van de Postbank reclame? Die trouwens "en passant" Jochem nog even lekker dist in de laatste speeddate commercial...

    geplaatst op
  • Ellen de Man Lapidoth:

    geplaatst op
  • In het begin was deze reclame nog wel realistisch qua opzet. Maar het wordt nu een beetje flauw. Jochem die met zijn vader in the middle of nowhere in Frankrijk is. En toevallig komen daar de 2 engelse heren ook op het teras zitten? hmm niet echt creatief en geloofwaardig. Ben benieuwd wat de volgende ontmoeting wordt .. op een onbewoond eiland?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.