• Mobile
  wordt gesponsord door

Jumpcut en Current TV werken samen

Jumpcut en Current TV werken samen

Daar waar Vodafone kijkers laat betalen om video’s op een mobiel te downloaden en een percentage van de omzet terugbetaalt naar de maker, gaat Al Gore’s Current TV weer iets verder. Zij werken nu samen met het innovatieve Jumpcut TV. Via deze online video editor kun je je eigen video’s uploaden vanaf je mobiel. De beste worden uitgezonden op Current TV en je krijgt er nog eens 100 dollar voor.  Het TV station rondom Viewer Created Content bereikt zo’n 28 miljoen huishoudens via kabel en satelliet.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Lijkt me uiteindelijk de juiste benadering om user-generated-content te verkrijgen. Current TV is lekker bezig:-)

  Het blijft jammer dat de telco's hun portals niet willen delen, meer massa en wellicht een leuk model als van current tv in het verschiet. Wie durft?

  geplaatst op
 • Ik schrijf mei 2002 Den Helder, een van de grootste kabelkranten van Nederland HANM bereid zich voor op een toekomst vol nieuwe media en door consumenten gegereerde content. De basis daarvan waren de gratis filmpjes met lokaal of regionaal nieuws, maar ook mogelijkheden om je auto, huis of baan aan te prijzen. Een soort Marktplaats live in combinatie met relevant nieuws en topics. Inmiddels zijn er partijen die dat Markit (na de omdoping) initiatief opnieuw leven in willen blazen met een operator onafhankelijk portal ala Current.

  geplaatst op
 • Ik bedoel mei 2001! :)

  geplaatst op
 • @Ronald: "Het blijft jammer dat de telco's hun portals niet willen delen". Ik denk dat er eerst een vorm van standaard moet komen in operating systems op de mobiel, zoals Windows dat was voor de PC. Dan kunnen mobiele explorers zich echt gaat ontwikkelen en kunnen mensen gemakkelijk hun eigen startpagina instellen. Dat wordt nog een heel gevecht...

  geplaatst op
 • Erwin de sleutel is java en de oplossing operator onafhankelijk. Op je wenken bedienen heet dat...let wel internet op je mobiel is een groot trojaans paard voor telco's waardoor ze de controle over de content steeds meer zullen kwijtraken.

  geplaatst op
 • Het zal ff wennen zijn voor de operators. Maar gelukkig proberen Internet Service Providers ons ook niet te beperken, en zullen draadloze Internet Service Providers - wat operators zijn - dat ook niet (meer) gaan doen.

  geplaatst op
 • @ albert: Weet je toevallig onder welke naam 'Markit' vandaag de dag opereert/een comeback voorbereid?

  geplaatst op
 • Ronald. Bedrijvenbode? :)

  geplaatst op
 • Sinds kort ben ik fan van een nederlandstalige 'user-genarated video' site. Is bedoeld voor mobiele telefoon filmpjes die je heel eenvoudig kunt uploaden en eventueel opnemen in je eigen weblog. Geen gedoe met dure providers, gewoon gratis via internet. http://www.mobilereporters.org

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.