Mijn Uitzending Gemist

Mijn Uitzending Gemist

Gisteren is een vernieuwde versie (2.0) van Uitzendinggemist.nl van start gegaan. Er zijn een aantal mogelijkheden aan de website toegevoegd. Het leukste komt echter nog. Binnenkort zal de dienst ‘Mijn Uitzending Gemist’ gelanceerd worden, waardoor het voor de kijker mogelijk is om zelf een programma samen te stellen. De geselecteerde clips worden dan in de gevraagde volgorde afgespeeld. Vanaf september zullen de uitzendingen bovendien beschikbaar komen in MPEG4 (ipv RealPlayer encodering) om meer aan te sluiten bij de mogelijkheden van vodcasting. Dit alles maakte William Valkenburg, content manager van omroep.nl, gisteren bekend tijdens een speciale persbijeenkomst.

De website zelf bevat nu vast een aantal extra mogelijkheden. Naast de vernieuwde player zijn de meest zichtbare aanpassingen:

- Kijkers kunnen programma’s een waardering geven.
- Er is zichtbaar hoe vaak een uitzending bekeken is.
- Er is een lijst te zien met de meest opgevraagde programma’s.
- Er is een ‘Wat kijken bezoekers nu?’ lijst te zien, inclusief het aantal kijkers.


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Ik maak veel gebruik van uitzendinggemist.nl (goeie integratie in MediaPortal ook, met plugin) echter bemerk de laatste steed steeds vaker vertragingen, buffering e.d. in hun streams. Hoop dat ze dat ook oplossen! Het zelf samenstellen van een programma (alternatieve TV avond, op 1 avond alle leuke programma's van de afgelopen week!) lijkt me heerlijk!

  geplaatst op
 • Ik zou eerlijk gezegd liever zien dat ze de capaciteitsproblemen aanpakken die al spelen vanaf dag 1, waardoor de streams alleen tijdens kantoortijd (exclusief koffiepauzes) en 's nachts 100% functioneren.

  geplaatst op
 • Als je het doet, doe het dan goed!
  + videos werken niet onder Opera 9.0 beta
  + kwaliteit voor breedband is belabberd.

  Oh, en isdn is GEEN breedband!! Zucht

  geplaatst op
 • Het blijft een leuke gimmick. Bedoel het formaat is een dubbele postzegel, het beeld is veel te merkbaar gecomprimeerd en dan hapert het ook nog regelmatig. Het komt bij lange na nog niet in de buurt van echt tv kijken.

  geplaatst op
 • Indien je op 500KB streamt, de stream fullscreen zet en een twee/drie meter afstand neemt vind ik de kwaliteit alleszins redelijk.

  \-- zijn een aantal --> is een aantal --/

  geplaatst op
 • @ Tor: Zuuuuhuuucht.
  "Video's werken niet onder Opera 9.0 BETA" <nadruk op BETA>
  Waar hebben we het over? 20 kijkers met een Opera browser? - Nee veel meer, minstens 30!
  Ja, laten we heel veel geld in cross platform ontwikkeling steken en een multi purpose CMS ontwikkelen zodat echt alles op IEDERE browser af te spelen valt. Kunnen we mooi 35 miljoen gemeenschapsgeld tegen aan gooien, maar dan heeft de altijd belangrijke groep Opera 9.0 beta gebruikers wel toegang tot de content. Vertragen we de boel wel een jaar of acht mee, maar dat geeft niet. Opera rulez! <tranen in mijn ogen>

  "Kwaliteit voor breedband is belabberd" Eeh, ten opzichte van wat precies? Opgenomen VHS video? Of HD quality recorded via je MCE? (Ah, nee dat gebruiken Opera gebruikers natuurlijk niet, want van MS).

  Heel hard terug in je azijnbadje Tor. Droom lekker verder van een wereld op Opera 9.0 Beta en alle TV in HD kwaliteit op je scherm. Ik ga vanavond alvast kijken of ik nog wat gemist heb dat ik wil zien. Misscihen crasht mijn Firefox browser wel, ik ga nu al trillen van de spanning!

  geplaatst op
 • Voor de liefhebbers is hier (pdf) de presentatie van Bas Buesink met een aantal cijfers te downloaden (met dank aan Peter).

  De presentatie van Uitzending Gemist 2.0 is flink opgepakt door de media:
  Uitzendinggemist.nl verhuist steeds meer naar huiskamer
  Uitzendinggemist 2.0: van internetdienst naar tv-kanaal
  Uitzendinggemist.nl van technologie naar medium
  Uitzending Gemist speelbal tussen publieke omroep en kabel

  Yme zet wat vraagtekens bij de cijfers van Uitzending Gemist:
  Gedachten bij uitzendinggemist.nl

  geplaatst op
 • Tja, dat het niet de kwaliteit van TV benaderd... dat zal mij een zorg zijn. Ik kijk geen films o.i.d. terug dus al is het wat blokkerig: "wat dan nog?" Zolang ik de inhoud maar meepak en het niet al te gortige kwaliteit is vind ik het afdoende. (Instelling: breedband, vol scherm).

  geplaatst op
 • Als je naar dat PDF-je kijkt valt het me op dat de meeste uitzedingen opgevraagdt worden in smallband... hoe zou dat komen?

  geplaatst op
 • @Bas: Ik grijp regelmatig naar de low-res streams omdat de hi-res streams steeds moeten bufferen (op een 8mbit verbinding...).

  geplaatst op
 • @ bas, 't zelfde verhaal hier. Ik ben overigens een absolute fan van UG, ik kijk dagelijks minimaal twee programma's.

  geplaatst op
 • @Tor: werkt hier prima in Opera9 beta (8372)

  @Killbert: De browser die het internet in ontwikkeling vertraagd is Internet Explorer, niet Opera. De website zelf werkt ook perfect in alle grote browsers, zoals het hoort. Het staat echter vast dat het compatible maken met IE zo'n 10% extra tijd oplevert per project. En nee natuurlijk richt je je niet op 1 enkele browser! Je houdt je aan webstandaarden, en als het nodig is wijk je hier wat van af, voor IE.

  Wat wel jammerlijk is is het laten vallen van Real support. Het biedt veel beter beeld en geluid dan Windows Media, is minder belastend voor oude systemen in gebruik, kan doorstreamen terwijl je hem op pauze zet (handig voor mijn tante uit Canada, die dan zonder stotteren kan kijken) en werkt op "alle" platformen! Zo zie je het mooie resultaat van een MS monopolie wel weer.

  geplaatst op
 • fijn dat de site veranderd is maar ik kan dr geen wijs meer uit waar staat gisteren gemist niet alle politieseries zijn meer terug te vinden programma's van vorig jaar die je niet kan bekijken staan nu tussen de te bekijken programma's.
  nee de oude was overzichtelijker en ik zoek me nu dus rot pls pls hoe zie ik gisteren gemist terug?

  geplaatst op
 • Hele leuke ontwikkelingen met de site en de toegevoegde features. Ik dacht dat de BBC zo ver voorliep met dit soort dingen (zie mijn stukje), maar onze Omroep kan er blijkbaar ook wel wat van.

  Wat de Omroep wel kan leren van de BBC is wat opener te zijn wat betreft de toegankelijkheid. Sites kunnen best bruikbaar zijn in Opera zonder concessies te doen als ze maar gebaseerd zijn op standaarden.
  Het zou sowieso fijn zijn om de programma's en de streams wat eenduidiger toegankelijk te maken (een API misschien zelfs). Dan kunnen mensen functionaliteiten toevoegen die de Omroep niet kan/wil bieden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.