Misleidende geldleensites uit de lucht

   23 juni 2005    @andersfloor

Slechts twaalf uur nadat Marketingfacts publiceerde over misleiding bij de partnerprogramma’s rond bedrijven als Postkrediet en Frisia, hebben een aantal opmerkelijke ontwikkelingen plaatsgevonden. De sites die op wwwfrisia.com, wwwpostkrediet.nl en wwwbecam.nl te zien waren, zijn uit de lucht. En dat niet alleen: de domeinnamen wwwpostkrediet.nl en wwwbecam.nl die vanochtend nog op naam stonden van het Taaladviesbureau Marc de Kok, zijn inmiddels vrijgegeven door de SIDN. De domeinnaam wwwfrisia.com is nog wel in handen van De Kok, maar de vraag is hoe lang dat nog duurt.

Een andere site die de consument bleek te misleiden, heeft zijn gedrag aangepast: Financiele-vergelijker punt nl lijkt te zijn gestopt met het adverteren op de trefwoorden “Lenen zonder BKR” via Google Adwords.

Gepost in: Online advertising

Over de auteur

Misleidende geldleensites uit de lucht

, Connexxion

Anders Floor (1974) is oprichter en initiatiefnemer van eBase, een portal en referentiekader voor iedereen die zich in Nederland bezig houdt met internetprojecten. In het verleden heeft Anders onder meer gewerkt als zelfstandig webdesigner en als programmeur/technisch projectleider bij diverse internetbureaus, en heeft in die hoedanigheid gewerkt aan projecten van onder meer VNU, Smiths, Ferrari, Nissan, ABN AMRO en Audi. Anders is altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing, en kijkt daarbij niet alleen vooruit maar ook achteruit.

3 Reacties

Misleidende geldleensites uit de lucht

Terry

"Financiele-vergelijker punt nl lijkt te zijn gestopt met het adverteren op de trefwoorden "Lenen zonder BKR" via Google Adwords."

Het budget voor vandaag kan ook gewoon op zijn.....

geplaatst op 23-06-2005 om 21:38 uur

Misleidende geldleensites uit de lucht

Renate

Registratie van goedkoop-geld-lenen punt com, 1 van de fraudeurs:

Organization:
J.W.T. Holding BV
Jan-Willem Tusveld
Boomkamp 25-302
Rijssen, OV 7461AW
NL
Phone: +31620406080
Email: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Heee...vinden.nl...hadden die net niet een google penalty gehad? Eens een fraudeur.....

geplaatst op 23-06-2005 om 22:25 uur

Misleidende geldleensites uit de lucht

Martijn

Over misleidend geld lenen gesproken:
http://www.raarverhaal.nl/download/48/Geld lenen.mp3

:-)

geplaatst op 24-06-2005 om 11:36 uur

Plaats een reactie

  • Maximaal 5000 karakters. Basis HTML tags zoals <a> zijn toegestaan.