Marketingfacts nu ook in Firefox doorzoekbaar

       @frankmeeuwsen    6088 x bekeken

Ik was een aantal marketingfeeds aan het lezen en ik vroeg me af of op Marketingfacts ook al over de betreffende onderwerpen was geschreven. Nu kan ik wel steeds op en neer navigeren tussen voorpagina en resultaatpagina, maar ik dacht: “Waarom niet meteen een zoekoptie maken in de browser?” En 10 minuten later, dankzij deze handige tutorial, was de extra zoekoptie in Firefox een feit. Even aangemeld bij de zoekmachine directory van Mozdev.org en voila, voor iedereen beschikbaar! Wel even naar de M scrollen vanaf deze pagina en toestemming geven. Vanaf dat moment heb je rechtsboven in de browser direct toegang tot de archieven van Marketingfacts.

0

Gepost in: Usability & Design

9 Reacties

Bedankt voor de tip, heb er maar meteen eentje voor de ICT en Onderwijs blog gemaakt. Is inderdaad maar 10 minuten werk.
Ik snap alleen nog niet wat 'sidebar'-support is.

geplaatst op om 14:19 uur

Cool Frank! Ik heb hem meteen even geinstalleerd

geplaatst op om 16:01 uur

Dit is echt te makkelijk voor woorden! Had al eens gekeken bij Firefox zelf maar was me te ingewikkeld. Alleen m'n icon heeft opeens de mazelen.:-)
Feeder

geplaatst op om 16:16 uur

@Pierre: Wat ik heb begrepen is dat je dan ook zoekmachine in de sidebar van Firefox kunt maken (check Ctrl-H om de sidebar te openen met je history). Je kunt dan ook de zoekresultaten in die sidebar zien. Wordt de volgende stap :-)

geplaatst op om 16:46 uur

@Helie: zo iets had ik begrepen, maar dat vond ik in ieder geval net uitgelegd in de tutorial. Ik had in 'mijn' zoekplugin voor de ICT en Onderwijs-weblog wel al de markers opgenomen die de verschillende zoekresultaten aangeven (die zitten er hier bij marketingfacts niet in geloof ik), maar heb nog geen idee hoe ik zoekresultaten in die sidebar tover.

geplaatst op om 17:35 uur

Grappig, alleen jammer dat het alleen met GET werkt... Sommige zoekdingetjes werken alleen met POST... Je moet overigens wel de methode opgeven in het bestand, zou dat betekenen dat er ooit nog eens ondersteuning komt voor POST?

geplaatst op om 19:21 uur

Niet dat ik hier iemand mee naar beneden wil halen, maar de zoek-functie van Opera is al tijden (enige jaren/versies geleden al) aan te passen. Er is zelfs software [ http://opera-info.xorg.pl/en/ ] voor geschreven. Ook bij Opera werkt het enkel met GET. Handig hierbij is wel de verkorte zoekmogelijkheid. Zo wordt ik na het intikken van 'g mediafacts' in de url-balk doorgestuurd naar de volledige url van die Google-resultaten.

Mijn lijst van eigen zoekfuncties vind ik een redelijk aantal. Zo heb ik o.a. Feedster, IMDb (en ook gespecificeerd naar titel en persoon), PHP.net voor een functie, SIDN voor de actieve domeinen, wat winkels (Bol, Play, FRS - sommige gespecificeerd naar titel en artiest), VanDale, Marktplaats en Wikipedia (NL en basis).

En zoeken op deze site kan met de URL http://www.marketingfacts.nl/search/auto/zoekwoord en dus zegt de opdracht 'mf zoekwoord' nu wel genoeg ;-)

geplaatst op om 23:12 uur

Niet iedereen heeft dat balkje rechtsboven, dat is bij de 'kale' versie. Als je bijvoorbeeld de google toolbar hebt is het een beetje overbodig (google staat standaard ingesteld) voor veel mensen en ik kan me voorstellen dat die zich nu afvragen hoe dit moet. Iets meer uitleg is dus wenselijk. (niet voor mij, werkt prima en mijn complimenten, maar toch....)

geplaatst op om 23:19 uur

Frank, zoals al aangegeven per email, top dat je deze firefix-plugin hebt gemaakt!

Doorzoekbaarheid van marketingfacts is inderdaad soms lastig. De generieke searchtool is daarvoor te beperkt en de geavanceerde search is bij velen onbekend. In Marketingfacts 2.0 zal hier ook zeker rekening mee worden gehouden!

geplaatst op om 07:37 uur

Plaats een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

  • Maximaal 5000 karakters. Basis HTML tags zoals <a> zijn toegestaan.

  • Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.