Bas Blikt op de Week: Lowlands, organen printen en muziek maken met je webcam

23 augustus 2009, 06:23

{title}Als eindredacteur van Idealize, portal over creativiteit en innovatie, deel ik de meest vernieuwende en inspirerende ideeën op onze website van de afgelopen week. Vorige week blogde ik over bankcheques innen met de iPhone, de Butl-R-Bot en REBURBIA. Deze week: Bente Bollmann van Lowlands, Audio D-touch en het printen en fabriceren van producten.

Voor velen is dit niet het weekend bij uitstek om op het web te gaan surfen: Lowlands is immers in volle gang. Voor diegenen die zich afvragen hoe het kan dat de kaartjes dit jaar razendsnel uitverkocht waren, bekijk het video-interview van Idealize met de marketing- en communicatiemanager van Lowlands, Bente Bollmann. De Mojo-man vertelt verder over zijn achtergrond en ambities en over zijn persoonlijke stempel die hij op het festival probeert te drukken.

Audio D-touch

Als je Lowlands thuis of op locatie hebt meegemaakt, ben je misschien in de goede muzikale gemoedstoestand voor Audio D-touch. Dit is een collectie van applicaties waarmee je thuis realtime muziek kunt componeren door fysieke objecten voor een webcam te plaatsen. Anders dan bij gewone componeer programma’s maak je dus de muziek niet op de computer zelf, maar gebruik je fysieke objecten die de webcam registreert. Dergelijke Tangible User Interfaces (TUI) bestaan al langer, maar Audio d-touch zegt de eerste te zijn die de technologie naar een groter publiek brengt. Dit kan doordat alle benodigdheden in iedere computerwinkel te koop zijn.

(Un)Limited Design Contest

Zet je bij Audio D-touch een fysiek object om in een digitaal product, andersom is er ook de optie om het digitale om te zetten in iets fysieks. De deelnemers aan de (Un)Limited Design Contest bewijzen het. Zij ontwerpen, bewerken en fabriceren aan de hand van digitale systemen, die bij de Nederlandse Fablabs staam, bijvoorbeeld een chocoladereep of een armband. Elke vrijdag interviewt Idealize een deelnemer aan de contest. Deze week was dat Floo, met haar tas van hout en kunststof.

{title}

Orgaan- en voedselprinter

Waar een tas vooral een belangrijke esthetische waarde heeft, zijn er ook digitaal geproduceerde objecten die maatschappelijk nut hebben. Onderzoekers werken aan een 3D-printer die organen moet gaan printen. Hoewel de geprinte organen er niet uitzien als de natuurlijke organen, kunnen ze wel de functies gaan vervangen. Aan de andere kant demonstreert Philips tijdens een kijkje in de keuken van 2030 een zogenaamde 3D-voedselprinter.

Mijn Naam is Haas

Onze gasthoofdredacteuren van deze week, de drie oprichters van start-up Mijn Naam is Haas, stippen aan dat je digitaal ook je eigen ik kan creëren. Weliswaar niet fysiek, maar aan de hand van bijvoorbeeld de datavisualisaties van het MIT-Personas Project. Verder gaat Mijn Naam is Haas in op de wijze waarop mediagebruik van generatie op generatie evolueert en wat voor consequenties dit heeft voor het onderwijs. Interessant, nu net het nieuwe schooljaar van start is gegaan in een deel van Nederland.

{title}Toekomst van tv

Ook de zomerstop van tv-land eindigt weer bijna. Naast de vraag wat voor programma’s nu goed zullen scoren, kunnen we ons afvragen naar wat voor scherm we kijken. Doen we dat met een tweedelig beeldscherm, vanuit bed starend naar het plafond, en via HD-video?

Ten slotte: 16 voorbeelden van inspirerende roltrapreclame.

Sebastiaan van Essen
Content Marketing Manager bij -

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!